Grad

POKLON TZ-A POSJETITELJIMA ZA USKRS Unatoč kiši veliki interes za besplatno razgledavanje Grada

razgled grada tz uskrs 5

Turistička zajednica grada Dubrovnika organizirala je besplatne razglede Grada na hrvatskom i engleskom jeziku za sve posjetitelje Dubrovnika tijekom Uskrsnog vikenda, u subotu, 3. travnja u 10 sati. Unatoč lošim vremenskim prilikama, razgledima Grada nazočilo je oko šezdeset gostiju, većinom hrvatske nacionalnosti, koji provode ovaj vikend u Dubrovniku i smješteni su u dvanaest otvorenih dubrovačkih hotela. Zbog epidemioloških mjera razgledi Grada organizirani su s ograničenim brojem sudionika u više grupa. Turistička zajednica grada Dubrovnika poklonila je sudionicima prigodne higijenske maske i maramice, kao i tradicionalno pengano jaje. Dubrovačke vodičke upoznale su goste Dubrovnika s posebnim pogodnostima koji se nude u ovom razdoblju.

Tijekom Uskrsnih praznika, Grad Dubrovnik i Turistička zajednica grada Dubrovnika u suradnji s kulturnim ustanovama Grada Dubrovnika od 3. do 12. travnja nude popuste i pogodnosti za domaće i strane posjetitelje. Dubrovački muzeji, Dom Marina Držića, Prirodoslovni muzej, Muzej domovinskog rata, Umjetnička galerija Dubrovnik i Lazareti tijekom ovog razdoblja besplatni su za sve zainteresirane. Također, kupnjom dvije ili više Dubrovačkih kartica, dobije se i jedna Dubrovačka kartica gratis. Prilagođena je i cijena ulaznica za Arboretum Trsteno na 30 kuna. Društvo prijatelja dubrovačke starine građanima Republike Hrvatske odobrava povlaštenu cijenu ulaznice od 50 kuna za obilazak gradskih zidina i Lovrjenca, uz prethodno slanje zamolbe na e-mail Društva.

Cilj ovih pogodnosti je privući turiste, posebno one domaće, da proljetne praznike provedu u Dubrovniku. Usprkos epidemiološkim mjerama Dubrovnik će zasigurno i ovog Uskrsa pružiti jedinstveni doživljaj svim posjetiteljima.

Pročitajte još

Dubrovačke mjere priuštivog stanovanja predstavljene kao primjer djelovanja lokalnih vlasti gradova EU

Dulist

HVALI SE PROTUPRAVNOM ODLUKOM! Što stoji iza Raguževe ‘koferijade’?

Ivana Mijić Vulinović

GRAD POZIVA Ispunite anketu i doprinesite planiranju zelene urbane obnove!

Dulist