Grad

POKLON ČITATELJIMA Prilog DuLista o 1043. Festi!

prilog sveti vlaho2014

Oko Feste svetoga Vlaha bude se uspomene na prošle godine, na procesije i golubice, gužvu na najljepšoj ulici na svijetu, Dan Grada Dubrovnika.

Želeći očuvati tradiciju, podsjetiti na prošlost i uhvatiti sadašnjost u trenutak otisnut u malenoj, ali dragoj nam knjižici, DuList je i ove godine odlučio svojim čitateljima pokloniti prilog nazvan 1043. Festa svetog Vlaha.

U posebnom prilogu pronaći ćete sigurno nešto za sebe. Za vas smo porazgovarali s festanjulima Matom Lujom i Jakšom Zupčićem te rektorom Crkve svetog Vlaha don Tomom Lučićem.

Pisali smo i o tradiciji trombunjera u obitelji Miloslavić, donosimo i priču o barjaktaru Crkve svetog Vlaha Vedranu Alborghettiju, obnovi Crkve svetog Vlaha, hrani u vrijeme Feste, pjesmama u čast Svetog Vlaha, te također zanimljivosti iz života našeg Vlaha!

Sveti Vlaho slavi se u cijelom svijetu, no, ipak, najviše ga vole i slave Dubrovčani. Stoga, dragi naši čitatelji, poklanjamo vam prilog za ovogodišnju festu uz želju da u njemu uživate onako kako smo mi uživali radeći ga!

DuList s ovim prilogom od srijede možete kupiti na svim kioscima!

Pročitajte još

POŽALIO NAM SE ČITATELJ Cabrio bus na Pilama blokirao ‘šesticu’

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

‘Karaka’ i ‘Fontana’ sljedećih sedam dana bez stolova!

Dulist