Grad

POKLON ČITATELJIMA Prilog DuLista o 1043. Festi!

POKLON ČITATELJIMA Prilog DuLista o 1043. Festi!

Oko Feste svetoga Vlaha bude se uspomene na prošle godine, na procesije i golubice, gužvu na najljepšoj ulici na svijetu, Dan Grada Dubrovnika.

Želeći očuvati tradiciju, podsjetiti na prošlost i uhvatiti sadašnjost u trenutak otisnut u malenoj, ali dragoj nam knjižici, DuList je i ove godine odlučio svojim čitateljima pokloniti prilog nazvan 1043. Festa svetog Vlaha.

U posebnom prilogu pronaći ćete sigurno nešto za sebe. Za vas smo porazgovarali s festanjulima Matom Lujom i Jakšom Zupčićem te rektorom Crkve svetog Vlaha don Tomom Lučićem.

Pisali smo i o tradiciji trombunjera u obitelji Miloslavić, donosimo i priču o barjaktaru Crkve svetog Vlaha Vedranu Alborghettiju, obnovi Crkve svetog Vlaha, hrani u vrijeme Feste, pjesmama u čast Svetog Vlaha, te također zanimljivosti iz života našeg Vlaha!

Sveti Vlaho slavi se u cijelom svijetu, no, ipak, najviše ga vole i slave Dubrovčani. Stoga, dragi naši čitatelji, poklanjamo vam prilog za ovogodišnju festu uz želju da u njemu uživate onako kako smo mi uživali radeći ga!

DuList s ovim prilogom od srijede možete kupiti na svim kioscima!

Pročitajte još

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist