Aktualno

Pojeftinili dubrovački ‘kvadrati’, ali smo i dalje najskuplji!

Grad iz zraka

Iako su na mjesečnoj razini cijene kuća u Dubrovniku pale, ipak smo, uz Split, i dalje najskuplji u Hrvatskoj.

Naime, prosječne tražene cijene kuća oglašavanih na portalu Crozilla.com tijekom svibnja su na mjesečnoj razini zabilježile 2,8 posto niže vrijednosti. Oglašavane cijene su na mjesečnoj razini najviše pale u Zadru i Dubrovniku, dok su u istom razdoblju najviše porasle u Varaždinu.

Prema podacima portala Crozilla.com prosječna tražena cijena „kvadrata“ kuće u Dubrovniku se na mjesečnoj razini spustila za 10,9 posto, te za 7,6 posto na godišnjoj razini, a tijekom svibnja je iznosila 3885 eura.
Splitskim je kućama na mjesečnoj razini cijena pala za 5,9 posto, a na godišnjoj razini za 12,9 posto, pa se spustila na 2136 eura za metar kvadratni. U odnosu na travanj, svibanjske su cijene najveći pad zabilježile u Zadru, gdje su pale za 11,2 posto, a za jedan se „kvadrat“ u prosjeku tražilo 1686 eura.

Najniže cijene kuća tijekom svibnja zabilježene su u Vukovaru, gdje su prema statistikama portala za nekretnine i turizam Crozilla.com, oglašavane po prosječnoj traženoj cijeni od 507 eura po metru kvadratnom što je 3,2 posto niže no mjesec ranije.

U Varaždinu je tijekom svibnja zabilježen najveći mjesečni porast od 5,3 posto, ali ujedno i najveći godišnji pad cijena koji iznosi čak 34,8 posto. Prosječna tražena cijena tamošnjih kuća oglašavanih na portalu Crozilla.com tijekom svibnja je iznosila 730 eura po „kvadratu“.

Cijena zagrebačkih kuća oglašavanih tijekom svibnja na portalu Crozilla.com u prosjeku je iznosila 1252 eura po metru kvadratnom, što je 0,5 posto više no mjesec ranije, no ujedno i 2,3 posto manje no lani u istom mjesecu. U Puli je prosječna tražena cijena tijekom svibnja iznosila 1425 eura po „kvadratu“, 1,1 posto više no mjesec ranije.

Oglašavane cijene kuća bile niže od cijene stanova. Osim u Dubrovniku gdje je situacija obrnuta. Dubrovnik ujedno bilježi i najveću razliku u cijenama tih dviju vrsta nekretnina, čak 755 eura po metru kvadratnom. U Puli je razlika nešto manja, pa su kuće bile tek 106 eura po „kvadratu“ skuplje od stanova.

Izvor: Crozilla.com

Pročitajte još

[FOTO] ‘FREKVENCIJE I EKRANI’ Novinari podijelili medijsko iskustvo sa studentima

Dulist

Biskup predvodi misu u katedrali na svetkovinu Duhova

Dulist

HGK pokrenuo edukacije za vodiče kajaka radi regulacije i sigurnosti gostiju

Dulist