Aktualno

Pojačane mjere sigurnosti

Pojačane mjere sigurnosti

Više od 200 parlamentaraca OESS-a boravit će u iduća četiri dana u Dubrovniku. Upravo zbog toga na dubrovačkim su ulicama od jutros pojačane mjere osiguranja

Policijski službenici raspoređeni su po gradskim križanjima, a na lapadskim semaforima koji vode prema Hotelu Dubrovnik Palace, gdje se zasjedanje i doržava, čak su regulirali i promet..

A još jučer su Luka Bebić, predsjednik Hrvatskoga sabora i Tonino Picula, voditelj saborskog Izaslanstva u Parlamentarnoj skupštini Organizacije za europsku sigurnost i suradnju te potpredsjednik Parlamentarne skupštine izvijestili javnost o zasjedanju Parlamentarne skupštine OESS-a u Dubrovniku, Skupu, koji se u našem gradu održćava od 7. do 10. listopada, domaćin i suorganizator je Hrvatski sabor.

OESS je, kako je istaknuo Luka Bebić, najveće sigurnosne i druge po veličini,  nakon UN-a, multilateralne političke organizacije. Time je ovaj međunarodni politički skup, rekao je Bebić, među najvećima takve naravi ikada održan u Hrvatskoj pa mu je stoga i politički značaj za Hrvatsku velik.
Poseban politički značaj susreta u Dubrovniku pak Tonino Picula vidi u kontekstu pristupanja naše države EU budući da ćemo se moći politički predstaviti pred svih 27 članica pred kojima je ratifikacija pristupnog ugovora s Hrvatskom.

Na skupu se očekuje i sudjelovanje predsjednika Iva Josipovića i premijerke Jadranke Kosor.
 

Pročitajte još

Dragovoljci HRM Dubrovnik na prijemu kod komodora Dojkića

Dulist

DODIJELJENO DESET ‘A’ DRŽAVNIH STIPENDIJA Saznajte tko su najbolji studenti Sveučilišta u Dubrovniku

Marko Džamarija

SANITAT POZIVA Javite se ako želite banak na gruškoj placi

Dulist