Zanimljivosti

Pojačane aktivnosti policije povodom ‘Martinja’

Naranče i vino u Luži

Povodom proslave narodnog običaja krštenja mošta ‘Martinja’, koji se tradicionalno slavi 11. studenog, policijski službenici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske i ove će godine i to u vremenu od 7. do 11. studenog pojačano nadzirati odvijanje cestovnog prometa.

Nadzor ima za cilj prevenciju prometnih nesreća i njihovih posljedica. Postupanje policije posebno će se usmjeriti na sprečavanje i sankcioniranje vožnje pod utjecajem alkohola, ali i na ostale prometne prekršaje kao što su nepropisna brzina, upravljanje vozilima prije stjecanja prava na upravljanje, nepropisno pretjecanje i sl. Ovakve i slične preventivno-represivne aktivnosti policijski službenici provoditi će i u narednom periodu.

Ističemo da se u prvih deset mjeseci ove godine, na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, dogodilo 96 prometnih nesreća u kojima su sudjelovali vozači pod utjecajem alkohola u kojima je jedna osoba smrtno stradala, 24 ih je teže, a 43 ih je lakše ozlijeđeno.

– Ovim putem pozivamo sve sudionike u prometu, osobito vozače, da se pridržavaju zakonskih propisa, da ne upravljaju vozilima pod utjecajem alkohola te da brzinu vožnje prilagode uvjetima na cesti – kažu iz Policije.

Pročitajte još

ŠTO RADITI U SLUČAJU PUKNUĆA GUME U VOŽNJI? Odmjereno kočiti i ne raditi nagle pokrete

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1947. Rođena književnica Tereza Buconić Gović

Dulist

NA ŠIPANU Treća međunarodna radionica o očuvanju kulturne i prirodne baštine

Dulist