Aktualno

Pogodite gdje ovo ljeto nastupa Lille

gruska noc bacic lile88

Objavljen je program bogatog Pločanskog ljeta s preko 40 različitih događanja koja započinju u subotu, 24. lipnja i traju sve do 17. rujna, a uključuju brojne glazbene, kulturne, likovne, gastronomske i druge zabavne programe.

– Držali smo se tradicije, mislili na dalmatinsku pismu i običaje, ali također smo nastojali dovesti u grad zanimljive izvođače, autore i kulturna događanja koja su ovog ljeta u jako velikom broju – poručio je gradonačelnik Mišo Krstičević.

U Pločama će nastupiti traženi Songkillersi (31. srpnja), popularni Dalmatino i Lidija Bačić povodom Maratona lađa (12. kolovoza), izvrstan jazz sastav Black Coffee u pratnji talentirane Ane Uršule Najev (18. kolovoza), a večer francuske šansone izvest će Nera Stipičević (8. kolovoza).

Ribarske večeri rezervirane su za 15. srpnja na Staševici, 21. srpnja u Kominu, 5. kolovoza u Baćini te 19.8. u Pločama.

Održat će se više Paint&Wine radionica u POU Ploče koje su prošlo ljeto pobudile velik interes, par na Rivi ugostit će Filmske večeri na otvorenom. Vraća se i Summer Wine Fest koji je zakazan za 10. i 11. kolovoza u Domu kulture.

Bogat program pripremljen je i za djecu, s lutkarskim predstavama, animiranim filmovima u parku na rivi, mjuziklima, predstavljanjima slikovnica…

– Osmislili smo bogat i raznolik program u kojem vjerujem da će sugrađani svih generacija pronaći sadržaj za sebe. Držali smo se tradicije, mislili na dalmatinsku pismu i običaje, ali također smo nastojali dovesti u grad zanimljive koncepte, izvođače, autore i kulturna događanja koja su ovog ljeta u jako velikom broju. Veselimo se mjesecima pred nama kad će grad živjeti na otvorenom. Vidimo se u što većem broju – naveo je gradonačelnik.

Termin tradicionalnog malonogometnog turnira “Ko to more platit” naknadno će se komunicirati s obzirom na to da su u tijeku radovi na obnovi terena na Močvari.

Ploce djecje ljeto 2023 Ploce ljeto 2023

Pročitajte još

IZ GRADA PODSJEĆAJU U tijeku je završno testiranje sustava zone posebnog prometnog režima

Dulist

400 TISUĆA STANOVA U RH JE PRAZNO Bačić: Nacionalni plan stambene politike biti će donesen do kraja godine

Dulist

Carmen Miloglav i ove sezone u Ragusi!

Dulist