Grad

Pogledajte kako će izgledati javna garaža kod DTS-a

Grad Dubrovnik nastavlja s rješavanjem problematike parkiranja na gradskom području. U sklopu investicija u prometnu infrastrukturu, u Ulici Ante Starčevića predviđena je garaža za koju je izrađeno idejno rješenje kojeg potpisuje Lea Đurović Ruso iz arhitektonskog ureda PROTO-ARCH d.o.o.

Ideja za realizaciju projekta javne garaže predstavlja sinergiju umjetnosti i arhitekture (koncept ART GARAGE) na način da umjetnici oslikavaju unutrašnjost garaže kako bi povećali vizualnu vrijednost prostora. Vanjski vizualni identitet predstavljen je perforiranim metalnim pločama koje se koriste kao fasadna obloga.

Projekt će imati ukupni kapacitet od 404 parkirna mjesta i prostirat će se na dvije podzemne etaže, prizemlje i pet katova iznad zemlje, gdje se posljednji kat koristi kao javni prostor kojem se može pristupiti panoramskim dizalom. Promet unutar zgrade odvija se jednosmjerno po etažama ili dvosmjerno preko rampe.

Foto: PROTO-ARCH d.o.o.

Pročitajte još

VRATIO SE NOĆNI, LJETNI ŠUŠUR Tri tisuće ljudi trenutno je u điru Stradunom

Dulist

VIDEO/Ana Rucner i Marko Duvnjak prekrasnim notama ‘pozdravili’ prvi ljetni zalazak

Dulist

Brončani judaši na prijemu kod gradonačelnika Frankovića

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija