GradUrednički izbor

Pogledajte kako će izgledati javna garaža kod DTS-a

Pogledajte kako će izgledati javna garaža kod DTS-a

Grad Dubrovnik nastavlja s rješavanjem problematike parkiranja na gradskom području. U sklopu investicija u prometnu infrastrukturu, u Ulici Ante Starčevića predviđena je garaža za koju je izrađeno idejno rješenje kojeg potpisuje Lea Đurović Ruso iz arhitektonskog ureda PROTO-ARCH d.o.o.

Ideja za realizaciju projekta javne garaže predstavlja sinergiju umjetnosti i arhitekture (koncept ART GARAGE) na način da umjetnici oslikavaju unutrašnjost garaže kako bi povećali vizualnu vrijednost prostora. Vanjski vizualni identitet predstavljen je perforiranim metalnim pločama koje se koriste kao fasadna obloga.

Projekt će imati ukupni kapacitet od 404 parkirna mjesta i prostirat će se na dvije podzemne etaže, prizemlje i pet katova iznad zemlje, gdje se posljednji kat koristi kao javni prostor kojem se može pristupiti panoramskim dizalom. Promet unutar zgrade odvija se jednosmjerno po etažama ili dvosmjerno preko rampe.

Foto: PROTO-ARCH d.o.o.

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović