Kultura

POETSKO-GLAZBENA VEČER] Susret publike s Lorcom u predivnom ambijentu ljetnikovca Bunić-Kaboga

Poetsko-glazbena večer Sunčani sat: Susret s Lorcom u izvedbi vokalnog ansambla Antiphonus te glumaca Glorije Dubelj i Marka Capora održana je sinoć, 10. kolovoza u predivnom ambijentu ljetnikovca Bunić-Kaboga, a uz potporu zaklade Caboga Stiftung.

U park ljetnikovca Bunić-Kaboga sinoć je spojem poezije Federica Garcie Lorce i skladatelja Marija Castelnuovo-Tedesca, točnije njegova Romancera Gitana u izvedbi Antiphonusa te glumaca Glorije Dubelj i Marka Capora prizvana miris i rahlost Andaluzije. Nesvakidašnje pop-up događanje, specijalno kreirano za dubrovačku publiku u okruženju ljetnikovca Bunić-Kaboga, bilo je svojevrsna najava posljednje ovogodišnje festivalske dramske premijere, Lorcine Krvave svadbe. Skladba Romancero Gitano koja transponira folklor u područje umjetničke glazbe, ali i vjernosti stihu koji koketirajući s arhetipom crpi iz dubine kako bi stvorio opće mjesto, konkretno, opipljivo i suho; poput spaljene andaluške zemlje i bujnosti Granade, ujedinjena s Lorcinom poezijom stvorila je posebnu večer u predivnom ambijentu u Kabogi koji je bio ispunjen do posljednjeg mjesta, uz podsjetnik na to da su ulaznice za ovaj jedinstveni događaj preuzete u rekordnom roku. Okupljena publika zadovoljno je otišla kući, potvrdio je to i završni dugotrajni pljesak koji je umjetnike na poklon naveo više puta.

Program 73. Dubrovačkih ljetnih igara nastavlja se večeras, 11. kolovoza u 21:30 sati u atriju Kneževa dvora, koncertom vokalnog ansambla Antiphonus i ansambla Concerto dei venti, a koji će za festivalsku publiku izvesti skladbe baroknih skladatelja Scheidta, Bacha, Gabrielija, Scheina, Monteverdija te obradu da Palestrine.

Pročitajte još

GODIŠNJA AUDICIJA Dubrovački komorni zbor prima nove članove!

Dulist

USUSRET PREMIJERI ‘Žalosno je što ‘Nora’, komad koji se prikazao prije 143 godine, prava žena podrazumijeva slično kao danas’

Mia Njavro Banić

U NARODNOJ KNJIŽNICI Pričaonica i radionica na temu jeseni za najmlađe učenike

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija