Grad

PODIGNUTA 22. PUT! ‘Nautičarima je bitno da se Plava zastava vijori u ACI Marini Dubrovnik’

Čak 22. put zaredom podignuta je Plava zastava u ACI marini Dubrovnik. Riječ je o prestižnom međunarodnom ekološkom priznanju koje se dodjeljuje za očuvanje čistoće mora i priobalja. Čast podizanja zastave ove su godine dobili Rosemarie i Johann Hirschmann, dugogodišnji posjetitelji ACI marine Dubrovnik.

-Čast nam je što smo dobili priznanje za ekološki program zaštite okoliša, mora i priobalja. To znači da doprinosimo održivom upravljanju priobaljem i morem, a što naši gosti posebno cijene – naglasio je direktor ACI Marine Dubrovnik Leo Ajduković.

blank

-Težina Plave zastave je ta što je morate osvojiti svake godine. Dakle, moraju se zadovoljiti uvjeti ‘Eko-udruge Lijepa naša’. To je jedna velika draž, ali i obveza u koju moramo stalno ulagati – u nove projekte te voditi brigu o ekologiji. Svake je godine to zahtjevnije, ali to radimo upravo zbog toga da bismo mogli ostaviti nešto našim budućim generacijama – rekao je Ajduković.

blank

Gradonačelnik Mato Franković istaknuo je kako je Plava zastava bitna za nautičare jer je znak ekološkog rada tvrtke ACI.

-Poznato je da su nautičari ekološki osviješteni ljudi. Uistinu im je bitno da se Plava zastava vijori u ACI Marini Dubrovnik. Prvi put kad se zavijorila, tadašnji direktor Dražen Čaleta, istaknuo je to kao izniman značaj, uz činjenicu da se tek tada počeo vraćati turizam. Bio je to veliki znak prepoznatljivosti ove marine koja je dugo godina bila jedina marina u ovom velikom akvatoriju – rekao je Franković te dodao da je nautički turizam iznimno bitan segment. Također, rekao je da naša županija ima najmanje vezova.

blank
-Nadam se da će se u skoroj budućnosti navedeno promijeniti. Postoji potencijala, kako na otocima, ali tako i na drugim pozicijama. Nadam se da će poduzetnici vidjeti priliku upravo u razvoju nautičkog turizma. Vidimo i da je otporniji na koronu u ovim izazovnim vremenima. Može se i treba se diverzificirati turizam, i usmjeriti prema nautičkom turizmu kao jednoj bitnoj grani turističke ponude grada i županije – istaknuo je.

Foto: Zvonimir Pandža

Pročitajte još

Odgojiteljicama se vraća 10 posto plaće

Dulist

U iduća dva tjedna više od 50 letova iz Ujedinjenog Kraljevstva

Dulist

KAKVA REKLAMA! CNN-ov Richard Quest: ‘Dubrovnik je, nema sumnje, dio našeg Čudesnog svijeta’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija