DuList IN

Počinju Dani mušula u dubrovačkim restoranima

Počinju Dani mušula u dubrovačkim restoranima

Svjetski dan turizma (WTD) 2013 održava se pod motom „Turizam i voda: Zaštita našu zajedničku budućnost.“, s ciljem potpore programa Ujedinjenih naroda i Međunarodnoj godini posvećenoj vodi.

Ovogodišnja tema naglašava ulogu turizma u pristupu vodi i ističe postupke koji se trenutno poduzimaju u sektoru kako bi se pridonijeli održivoj budućnosti vode što je jedan od glavnih izazova. Poznata kao jedna od najvećih europskih, ali i svjetskih oaza pitke vode, Hrvatska obiluje bogatstvom prirodnih tokova.
Turistička zajednica grada i Grad Dubrovnik uz Svjetski dan turizma 27. rujna organiziraju Dane mušula po dubrovačkim restoranima i konobama u staroj gradskoj jezgri.

Od petka 27. rujna do nedjelje 29. rujna uživajte u ovim svježim plodovima mora uz glazbene programe ispred crkve sv.Vlaha gdje će nastupiti DAMIR KUKURUZOVIĆ GIPSY SWING QUARTET  dok će goste u restoranima  i po gradskim ulicama zabavljati TRIO ADRIATICA i TRIO BAKUS.
 
 
 U Dubrovniku je poseban užitak napiti se s Onofrijevih fontana s kojih je voda i u najtoplijim ljetnim danima svježa  i privlačna, zapravo je to još jedna turistička atrakcija.  Razmislite i o značajnom najnovijem priopćenju   svjetskih znanstvenika kako je priprema, proizvodnja i distribucija jedne litre pitke vode u boci  1000 puta  skuplja od litre pitke vode iz vodovoda.
 
Tijekom gastronomske manifestacije Dani mušula u restoranima će se moći kušati tipična jela pripravljena od „crne ljepotice“,cijene menija u nekim objektima kreću se u rasponu od 50 do 70 kuna, a u ponudi su  raznovrsne salate s mušulama, buzara i rizot od mušula, punjene zapečene mušule  i druga različita jela.
Posebne ponude za Dane mušula priredili su sljedeći restorani Antunini, Captain, Coloseum, Jezuite, Klarisa, Kopun, Lokanda Peskarija, Marco Polo, Mimoza, Moby Dick, Moskar, Oliva Gourmet, Penatur, Proto, Pupo, Ragusa 2, Sebastian, Teatar, Wanda od kojih su neki i sudionici projekta Dubrovačka gastronomska kvaliteta .

Pridružite nam se, osjetite okus mora u slasnim mušulama i kapljici lokalnih vina, uživajte u ponudi odličnih dubrovačkih ugostiteljskih objekata.

Pročitajte još

Plesni studio Lazareti ostvario nove uspjehe na prestižnom natjecanju!

Dulist

FINALE ZVIJEZDE PJEVAJU Podržite Mihija svojim glasom!

Dulist

[VIDEO] PREDVIĐA JOJ SE OSCAR Izašao je trailer za film s Kate Winslet sniman u Kuparima!

Dulist