Hrvatska

Počinje nastava, sindikati spremni za štrajk

Željko Jovanović

Gotovi su praznici – u ponedjeljak počinje nastava u školama.

Ne počnu li s njome i pregovori o kolektivnom ugovoru – sindikati su spremni na štrajk. Učitelji traže smjenu ministra obrazovanja, a roditelji se ljute zbog najave da iduće godine moraju kupiti sve nove udžbenike, piše tportal.hr.

Unatoč silnim kritikama ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović i dalje samog sebe vidi kao uspješnog ministra. Kako je rekao za RTL, u dvije godine mandata uspio je ostvariti ciljeve – da u Hrvatskoj obrazovanje bude dostupnije pod jednakim uvjetima, da se poveća kvaliteta, da se uvede red u sustav i da se učinkovitije raspolaže sredstvima koja su na raspolaganju.

– Svi pokazatelji pokazat će da sam u pravu. Na pola puta idemo u pravom smjeru, a u drugoj polovici mandata to ćemo još više potvrditi – kazao je Jovanović.

No, prepreka bi Jovanoviću na tom putu mogao biti štrajk kojim prijete prosvjetari.
– Mislim da štrajk nije potreban. Stanje je vrlo realno. Svi možemo sagledati gdje se nalazi Hrvatska zbog procedure prekomjernog deficita. Svi trebamo biti razumni i naći najbolje rješenje koje će omogućiti našoj djeci kvalitetno obrazovanje – rekao je Jovanović.

Upitan je li teško biti ministar kada 13.000 ljudi u njegovom resoru traži njegovu ostavku, Jovanović je rekao:

-Nisam došao ovdje da budem ministar simpatičnosti. Ovdje sam da učinim obrazovni sustav kvalitetnijim i boljim. Svi ministri prije mene su kreirali sustav koji danas imamo. Svi su nezadovoljni tim sustavom. Ja to želim promijeniti i normalno je da nailazim na one koji se time ne slažu. Tih 13.000 potpisa za mene su motiv da radim još više i bolje u naredne dvije godine – zaključio je.

Pročitajte još

TKO PROPUSTI ROK, SNOSIT ĆE POSLJEDICE Ako ste zaštićeni najmoprimac, prijavite se u Registar stanova!

Dulist

MAĐARSKI I TALIJANSKI BORBENI ZRAKOPLOVI Iduća dva mjeseca bi trebali štititi hrvatsko nebo

Dulist

OD PREVLAKE DO ILOKA Biciklistički maraton u spomen ubijenih redarstvenika u Borovu selu

Dulist