Županija

POČINJE I DOCJEPLJIVANJE 4. DOZOM Iduće dvije srijede punktovi u Studentskom domu

POČINJE I DOCJEPLJIVANJE 4. DOZOM Iduće dvije srijede punktovi u Studentskom domu

Cijepljenje svih zainteresiranih za prvu, drugu i booster dozu u Studentskom domu u Dubrovniku bit će u srijedu, 20. travnja 2022. i tjedan kasnije 27. travnja. 2022., od 8:30 do 11 sati.

Zainteresiranima su na raspolaganju biti cjepiva Comirnaty (Pfizer), Janssen (Johnson&Johnson) i Spikevax (Moderna Biotech) i “proteinsko cjepivo” Nuvaxovid (Novavax).

Počinje i drugo docjepljivanje (4. doza). Preporučljivo je osobama starijim od 80 godina i osobama starijim od 65 godina koje su korisnici kolektivnog smještaja (domovi za starije i nemoćne osobe) najmanje četiri mjeseca nakon primitka prve docjepne doze. U tu svrhu koristi se mRNA cjepivo (Comirnaty ili Spikevax).

Također, drugo docjepljivanje se preporučuje osobama koje imaju povećani rizik za razvoj teških oblika bolesti COVID-19, a koje su primarno cijepljene Janssen cjepivom i docijepile se Janssen cjepivom. U svrhu drugog docjepljivanja preporučuje se primijeniti mRNA cjepivo (Comirnaty ili Spikevax).

Cijepljenje počinje u 8 i 30 i traje do 11 za hrvatske državljane, a od 11 do 12 je organizirano cijepljenje za strance.

Mole se sve osobe koje dolaze na cijepljenje da ne dolaze natašte kako bi lakše podnijeli cijepljenje.

Pročitajte još

Vodovod osigurao bolju vodoopskrbu Dubrovačkog primorja

Dulist

PRIDRUŽITE SE Trening prepoznavanja ptica na Neretvi

Dulist

[FOTO] MODELARSKA LIGA Županijsko natjecanje mladih tehničara

Dulist