DuList IN

Počinje dubrovački street food festival Bavarin!

Počinje dubrovački street food festival Bavarin!

Počinje još jedan Bavarin. Dubrovački street food festival održavat će se od 5. do 14. svibnja u Lazaretima. Kreativna četvrt postaje gastro oaza u koji stižu najbolji hrvatski chefovi, kao i omiljeni hrvatski izvođači, uz neizostavan dodatak brojnih edukativnih radionica za velike i male.

Dolazak najboljih svjetskih barmena iz londonskog Lyaness bara odlična je prilika za brojne dubrovačke ugostitelje kao i njihove goste i partnere da se upoznaju s radom ovih eksperata na radionici gdje će talentirani gosti iz Ujedinjenog Kraljevstva prezentirati samo najbolje od svjetske barske scene.

-Ove smo godine imali slatke brige s obzirom na to da se dobar glas o uspješnom prvom izdanju Bavarina proširio među brojnim akterima gastro scene, a osim brojnih chefova koji donose doista samo najbolje od street fooda – pozvali smo i vodeće svjetske aktere barske scene – izjavio je direktor festivala Antonio Franić.

Počinje dubrovački street food festival Bavarin!

Velika novost drugog izdanja je i Kino Bavarin. Dok je nedjeljno jutro 7.svibnja rezervirano za objed pod ravnanjem Gorane ‘Goge’ Milaković, finalistice popularnog kulinarskog showa, subotnje jutro 6. svibnja bit će obojeno najljepšim bojama jer i ove godine na Bavarin se vraća likovna radionica splitske dizajnerice Anamarije Asanović koja na drugom izdanju festivala priprema niz iznenađenja i brojne nagrade.

Svi gurmani i gastronomadi definitivno će doći na svoje zahvaljujući vrhunskim jelima koja vas idućih deset dana čekaju u Lazaretima – od mesnih delicija Predraga Žmire, najboljeg burgera zadarskog Picnica, Gogine nove uspješnice Mozza Lize, neodoljivih slastica Tee Mamut…

Počinje dubrovački street food festival Bavarin!

Službeno otvorenje festivala zakazano je za 5. svibnja u 19.30 minuta, a nakon što kušate već spomenute delicije, uz neizostavan najljepši pogled na Grad, slijedi zabava s taktovima Nene Belana i njegovih Fiumensa dok je subota, 6.5. rezervirana za Vannu. Dubrovčane i njihove posjetitelje zabavljat će i legendarni Kuzma i Shaka Zulu (11.5.), zatim mlada i talentirana Gina Damjanović i The GeeGee’s (12.5.), jutarnji koncert Mije Dimšić očekuje ih u subotu (13.5.), a pratit će se i Eurosong na velikom video zidu (13.5.). Da dubrovački festival ima finale kakvo zaslužuje pobrinut će se domaće snage – Silente koji će premijerno predstaviti i svoju novu pjevačicu (14.5.)

Radno vrijeme festivala je svakim danom od podne do ponoći, a vikendom od 10 ujutro pa sve do ponoći.

Pročitajte još

Tradicionalan recept za ove blagdane donosi Maskeron

Dulist

KRISTINA ČORAK DONOSI Tradicionalne slastice s modernim twistom

Dulist

NOVA-STARA PJESMA ATLANTIDE Uz nebeske rođendane Alana i Davora!

Ivana Mijić Vulinović