Kultura

POČETAK SEZONE U SVIBNJU U Orkestru u tijeku pripreme za nadolazeće koncerte

Dubrovački simfonijski orkestar proteklih smo mjeseci pratili putem društvenih mreža, uživali u online izvedbama njegovih raznih sastava poput gudačkog i puhačkog komornog ansambla, B&P septeta i drugih sastava. Probe se i dalje održavaju odvojeno u čemu je za Orkestar izrazito važna susretljivost i podrška Dubrovačke baštine koja pomaže realizaciju programa. Naime, dio proba se održava u Lazaretima, a dio u Slanici. Sve su to pripreme za koncerte koje simfoničari snimaju te pripremaju i dalje za male ekrane, kao i za nadolazeću koncertnu sezonu koja bi trebala započeti u svibnju.

Brojni koncerti koje je Orkestar snimao proteklih mjeseci nalaze se na njegovom YouTube kanalu, no za one koji ipak nestrpljivo očekuju koncerte uživo, imamo dobre vijesti. Na web stranici DSO-a objavljen je program za novu koncertnu sezonu te se već sada mogu kupiti ili rezervirati ulaznice za koncerte u Kneževom dvoru. Koncerti će se održavati u skladu s epidemiološkim mjerama i preporukama te uz ograničen broj mjesta u publici.

Nadolazeći koncerti dio su ciklusa Dubrovačko glazbeno proljeće, a naglasak ove godine je na hrvatskim umjetnicima. Naime, sam ciklus otvorit će vođa violončela u DSO-u, Vid Veljak, dok će koncertom ravnati dirigent DSO-a Ivan Hut. U nastavku ciklusa sudjelovat će dirigent Pavle Zajcev, Mihaela Čuljak, također vođa dionice violončela u DSO-a; potom B&P septet DSO-a sa svojim programom popularne klasike, filmske, latino i jazz glazbe, a stižu i uvaženi dirigenti Marc Tardue i Uroš Lajovic.

Pročitajte još

SOKOL OPET PJEVA Fra Stipe Nosić o fra Bernardinu uz 77. obljetnicu mučeničke smrti

Dulist

KONCERT ISPRED SV. VLAHA Glazbom proslavljen Svjetski dan turizma

Dulist

ISPRED SV. VLAHA Svjetski dan turizma proslavit će se koncertom DSO-a

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija