Aktualno

Počeo upis druge generacije studenata na doktorskom studiju ‘Poslovna ekonomija u digitalnom okruženju’

Odjel za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku raspisao je Natječaj za upis druge generacije studenata na poslijediplomski sveučilišni (doktorski) studij „Poslovna ekonomija u digitalnom okruženju“ u akademskoj 2021./2022. godini. Riječ je o zajedničkom studiju s Ekonomskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, a natječaj je otvoren do 30. rujna.
Ovaj studij prvi je doktorski studij iz područja digitalne ekonomije u Hrvatskoj. Prve godine studij se zbog ograničenja Covid pandemije izvodio samo na hrvatskom jeziku, dok će se od ove godine nuditi i na hrvatskom, i na engleskom jeziku. Ono po čemu se studij razlikuje od sličnih studija u Hrvatskoj i susjednim zemljama je njegov inovativan studijski program koji razvija znanstvene kompetencije polaznika u istraživačkim područjima budućnosti vezanim uz digitalnu transformaciju, naglasak na kvaliteti i individualnom pristupu kroz rad u malim skupinama te veliki broj gostovanja renomiranih znanstvenika iz inozemstva kao i hrvatskih, i inozemnih gospodarstvenika u nastavnom procesu. Iskustva prve godine izvođenja studija ukazuju na iznimno zadovoljstvo studenata koji su kvalitetu izvođenja nastave ocijenili s prosječnom ocjenom od visokih 4.8.
Studij baštini preko 50 godina tradicije obrazovanja iz multidisciplinarnih područja IT menadžmenta i primjene IT i digitalnih tehnologija u poslovanju Ekonomskog fakulteta u Zagrebu koja je do sada iznjedrila niz preddiplomskih, diplomskih i specijalističkih studijskih programa na hrvatskom i engleskom jeziku kao i novija iskustva Centra za istraživanje digitalne transformacije Sveučilišta u Dubrovniku koji provodi niz međunarodnih istraživačkih i stručnih projekata usmjerenih na izgradnju digitalnih vještina putem redovitih i cjeloživotnih programa učenja. Razvoj ovog jedinstvenog doktorskog studija u Hrvatskoj usmjerenog na potrebe gospodarstva budućnosti predstavljao je stoga logičan iskorak u suradnji dvaju institucija. Studij se izvodi kroz pet modula: Turizam, Marketing, Menadžment, Međunarodno poslovanje i Digitalno poslovanje. Svi moduli su međusobno povezani, a polaznici mogu aktivno sudjelovati u oblikovanju vlastitog obrazovnog programa na način koji najbolje odgovara njihovim potrebama.
Informacije o uvjetima za upis, prijavnoj dokumentaciji, postupku odabira, rokovima i školarini dostupni su u tekstu natječaja dostupnom na mrežnim stranicama Sveučilišta u Dubrovniku.

Pročitajte još

TUŽNA VIJEST Napustio nas je dundo Pero Novaković

Dulist

NAJHLADNIJA NOĆ ‘Pao’ rekord na Grudi, jutros izmjereno -11 Celzijevih stupnjeva

Dulist

‘Vozi se slalom’ između cijena materijala, a kvalitetnog radnika nema ‘ni za lijeka’

Iva Dedo

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija