Aktualno

Počeo upis druge generacije studenata na doktorskom studiju ‘Poslovna ekonomija u digitalnom okruženju’

Odjel za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku raspisao je Natječaj za upis druge generacije studenata na poslijediplomski sveučilišni (doktorski) studij „Poslovna ekonomija u digitalnom okruženju“ u akademskoj 2021./2022. godini. Riječ je o zajedničkom studiju s Ekonomskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, a natječaj je otvoren do 30. rujna.
Ovaj studij prvi je doktorski studij iz područja digitalne ekonomije u Hrvatskoj. Prve godine studij se zbog ograničenja Covid pandemije izvodio samo na hrvatskom jeziku, dok će se od ove godine nuditi i na hrvatskom, i na engleskom jeziku. Ono po čemu se studij razlikuje od sličnih studija u Hrvatskoj i susjednim zemljama je njegov inovativan studijski program koji razvija znanstvene kompetencije polaznika u istraživačkim područjima budućnosti vezanim uz digitalnu transformaciju, naglasak na kvaliteti i individualnom pristupu kroz rad u malim skupinama te veliki broj gostovanja renomiranih znanstvenika iz inozemstva kao i hrvatskih, i inozemnih gospodarstvenika u nastavnom procesu. Iskustva prve godine izvođenja studija ukazuju na iznimno zadovoljstvo studenata koji su kvalitetu izvođenja nastave ocijenili s prosječnom ocjenom od visokih 4.8.
Studij baštini preko 50 godina tradicije obrazovanja iz multidisciplinarnih područja IT menadžmenta i primjene IT i digitalnih tehnologija u poslovanju Ekonomskog fakulteta u Zagrebu koja je do sada iznjedrila niz preddiplomskih, diplomskih i specijalističkih studijskih programa na hrvatskom i engleskom jeziku kao i novija iskustva Centra za istraživanje digitalne transformacije Sveučilišta u Dubrovniku koji provodi niz međunarodnih istraživačkih i stručnih projekata usmjerenih na izgradnju digitalnih vještina putem redovitih i cjeloživotnih programa učenja. Razvoj ovog jedinstvenog doktorskog studija u Hrvatskoj usmjerenog na potrebe gospodarstva budućnosti predstavljao je stoga logičan iskorak u suradnji dvaju institucija. Studij se izvodi kroz pet modula: Turizam, Marketing, Menadžment, Međunarodno poslovanje i Digitalno poslovanje. Svi moduli su međusobno povezani, a polaznici mogu aktivno sudjelovati u oblikovanju vlastitog obrazovnog programa na način koji najbolje odgovara njihovim potrebama.
Informacije o uvjetima za upis, prijavnoj dokumentaciji, postupku odabira, rokovima i školarini dostupni su u tekstu natječaja dostupnom na mrežnim stranicama Sveučilišta u Dubrovniku.

Pročitajte još

Nizozemac traži oca koji je radio u hotelu Bellevue ’60-ih godina. Možemo li mu pomoći?

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] FRANO ĐUROVIĆ: Kad me netko pita: ‘Odakle ste?’, uvijek ću reći – iz Dubrovnika

Mia Njavro Banić

NOVI PLOVIDBENI RED Od ponedjeljka kraći boravak na Lokrumu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija