Aktualno

DEMANTI Carinski službenici nisu postupali niti imaju ovlasti postupati po pitanju odjave stranih državljana iz Republike Hrvstake

Iz Carinske uprave, Ministarstva financija uputili su demanti koji objavljen ove subote na portalu DuList. Prenosimo ga u cijelosti.
Poštovani, 

na linku https://dulist.hr/sve-su-snimili-i-objavili-hrvatski-carinici-naplatili-britanskim-nauticarima-nepostojece-pristojbe/728186/ pod naslovom “Sve su snimili i objavili – Hrvatski carinici naplatili britanskim nautičarima nepostojeće pristojbe” objavljenom na portalu DU List, a preneseno sa portala Morski.hr, 04. rujna 2021., iznesene su netočne informacije, te Vas sukladno članku 40. Zakona o medijima, tražimo ŽURAN demanti i spravak, radi istinitog i objektivnog obavještavanja javnosti.

Naime u naslovu i tekstu navedenoga članka, navodi se kako su carinski službenici postupali u predmetnom slučaju, dok je iz same snimke događaja, uniforme koju nose službenici koji su postupali i drugog dijela teksta, razvidno kako se radi o POLICIJSKIM SLUŽBENICIMA.

Carinski službenici nisu postupali niti imaju ovlasti postupati po pitanju odjave stranih državljana iz Republike Hrvstake niti imaju ovlast naplate boravišne pristojbe.

Isto tako, napominjemo kako su carinski službenici, službenici Ministarstva financija, Carinske uprave, a nisu službenici Ministarstva unutarnjih poslova, odnosno nisu policijski službenici.

Carinska uprava, Ministarstvo financija

Pročitajte još

Bakija: Srpsko nasilno svojatanje dubrovačke književnosti je neutemeljeno i znanstveno neodrživo

Dulist

DIANA DABELIĆ Nacionalni park Mljet otkriven je kao oaza mira i tišine

Dulist

Bačić: Ne radi se ovdje samo o prisvajanju tuđe umjetnosti, već i tuđeg teritorija

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija