Sport

POČELE NASCAR UTRKE NA GROBNIKU Niku Puliću 15. mjesto, ali i pehar u kategoriji vozača preko 40 godina

POČELE NASCAR UTRKE NA GROBNIKU Niku Puliću 15. mjesto, ali i pehar u kategoriji vozača preko 40 godina

Automobilistički spektakl ‘u režiji’ američkog NASCAR-a započeo je ove subote na Grobniku. Ovo je prvi put da se ova utrka održava u Hrvatskoj, a u njoj sudjeluje i naš konavoski automobilistički as Niko Pulić kao prvi hrvatski vozač na NASCAR-u. Ove subote održani su prvi službeni treninzi te bodovne utrke, a Niko Pulić danas je dospio na 15. mjesto, ali je osvojio i drugo mjesto u kategoriji vozača preko 40 godina.

-15. mjesto maksimum je što je Niko mogao danas izvući. Ekipa u Euro Nascaru je bolja nego što smo očekivali. Ipak osvojeno 2. mjesto i prvi pehar u NASCAR kategoriji vozača preko 40 godina daje nam optimizam za sutrašnju utrku. Sutra Niko starta sa 16. pozicije drugu utrku – zapisao je na svojoj Facebook stranici Ivan Pulić.

-U mojoj karijeri nije bilo prilike sudjelovati na njoj, a sada u 58. godini su me pozvali. Ozbiljne su to utrke s ozbiljnim vozačima koju su nekoć vozili Formulu 1, a sada su kao i ja u mirovini, ali ipak se bave nečim brzim i zanimljivim – istaknuo je Konavljanin za DuList ususret ove utrke.

NASCAR je inače u Americi nešto najgledanije nakon njihovog nogometa, a Pulić ističe kako će najopasniji biti mladi natjecatelji.

-Ima strašnih mladih vozača koji sudjeluju na utrci već pet, šest godina. Ipak, ja imam neku malu prednost domaće staze, ali brzo oni uče, neće to biti lako. Dat ću sve od sebe kako bih obranio hrvatske boje na najbolji način. Ne zamaram se toliko rezultatom koliko mi je drago da sam i tu jednu kockicu posložio u svojoj karijeri – zaključio je za DuList Niko Pulić.

Foto: Instagram/Niko Pulić

Pročitajte još

Marija Nikoleta Đivanović i Ante Kolunđija prvi na utrci Wings for Life

Dulist

Plivački klub Jug osvojio 13 medalja, od toga osam zlatnih!

Dulist

KUP GRADA SARAJEVA Natjecatelji JK Dubrovnik donijeli doma četiri medalje

Dulist.hr