Županija

Počela obnova glavnog nogometnog terena u Čibači

Počela obnova glavnog nogometnog terena u Čibači

Nakon uspješne izgradnje pomoćnog nogometnog igrališta s umjetnom travom, čime su se stvorili uvjeti za rekonstrukciju glavnog terana, Općina Župa dubrovačka s NK Župa dubrovačka nastavlja s ulaganjem u sportsku infrastrukturu u ŠRC Čibača.
Naime, započeli radovi na rekonstrukciji glavnog nogometnog terena i trebali bi trajati nešto manje od dva mjeseca. Kako navode iz Općine, Središnji državni ured za šport pri Ministarstvu turizma i športa, prošle je godine raspisao javni poziv za sufinanciranje ulaganja u športsku infrastrukturu, na koji je Općina kandidirala projekt rekonstrukcije glavnog nogometnog terena s prirodnom travom u Čibači, te je između brojnih projekata isti odabran za sufinaciranje od strane Ministarstva turizma i športa u ukupnom iznosu od 418.000,00 Kn.
Općina Župa dubrovačka u svom proračunu za 2021. godinu osigurala je dodatnih 422.000,00 Kn,
Glavni nogometni teren NK Župa dubrovačka od svoga početka korištenja 80-tih godina prošlog stoljeća nije doživio značajnija ulaganja, osim što su sve dosadašnje uprave kluba ulagale ogromne napore kako bi se teren donekle održao u stanju prikladnom za održavanje službenih nogometnih utakmica. Ovom rekonstrukcijom, na terenu će se najprije skinuti površinski sloj zemlje, te izvršiti niveliranje tj. ispravljanje značajnih depresija i padova. Nakon toga će se u jednom dijelu terena postaviti drenažne cijevi za odvodnju, te kompletan sustav podzemnih rasprskivača vode s vodenom pumpom za postizanje dostatnog pritiska i automatskim programatorom. Na kraju se nanosi novi sloj površinske zemlje obogaćene kvarcnim pijeskom i mineralnim gnojivima, te zasijava novo travno sjeme. Teren će biti opremljen novim fiksnim golovima, te s dva kompleta mobilnih golova većih i manjih dimenzija.
Briga o djeci i mladeži svakako su prioritet Općine Župa dubrovačka, te će rekonstrukcija glavnog nogometnog terena NK Župa dubrovačka značajno doprinjeti još boljim uvjetima za trenažne procese i natjecanja kako seniorskoj ekipi i veteranima kluba, tako i velikom broju djece i mladeži kojih u ovom trenutku u NK Župa dubrovačka ima nevjerovatna 302 člana.

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist