Grad

Počela ‘čistka’ branitelja na listi za stambeno zbrinjavanje na Nuncijati

Počela 'čistka' branitelja na listi za stambeno zbrinjavanje na Nuncijati

Počela je čistka na listi hrvatskih branitelja za stambeno zbrinjavanje i dodjelu stambenog kredita za izgradnju obiteljske kuće na Nuncijati.

Naime, podnositelji zahtjeva na svoje su adrese ovih dana dobili dopis iz Sektora za stambeno zbrinjavanje Ministarstva branitelja, u kojem se navodi kako je postignut dogovor između predstavnika Grada Dubrovnika i Ministarstva branitelja.

Dogovorom Grada i Ministarstva određeno je kako će se pristupiti ‘postupku utvrđivanja prava na stambeno zbrinjavanje’, što zapravo znači da će se provesti revizija prava za stambeno zbrinjavanje i dodjelu kredita za izgradnju obiteljske kuće. S tim ciljem od podnositelja zahtjeva traži se da Ministarstvu branitelja ponovno dostave tražene dokumente. U šumi dokumenata ključan je jedan koji bi trebao ‘pročistiti’ listu.

Naime, traži se javnobilježnički ovjerena izjava ‘pod materijalnom i kaznenom odgovornošću’ da podnositelj zahtjeva i članovi njegovog obiteljskog kućanstva na području Republike Hrvatske nemaju niti su od 5. kolovoza 1990. godine do sada, dakle u razdoblju posljednje 24 godine, imali stan ili kuću, te da nisu ostvarili učešće u obnovi izgradnjom stambene površine za više od 10 metara četvornih. Također, da nisu otkupili stan ili kuću pod uvjetima Zakona o prodaji stanova sa stanarskim pravom, da nisu stambeno zbrinuti po Zakonu o područjima posebne državne skrbi darovanjem kuće, stana ili građevinskog materijala te da nisu po propisima o nasljeđivanju drugoj osobi ustupili nasljedni dio kuće ili stana za drugo stvarno pravo.

Pročitajte još

SVEUČILIŠTE U DUBROVNIKU Priča o europskim izborima na kampusu

Dulist

Otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru nastavlja se idući tjedan

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist