Kultura

‘POBUNA MORNARA’ Nova predstava Romana Nikolića u Tivtu

'POBUNA MORNARA' Nova predstava Romana Nikolića u Tivtu

U okviru koncepta Art Geto u Tivtu će, na ponti ispred broda Jadran, 30. kolovoza biti izveden komad ‘Pobuna mornara’, inspiriran tekstovima ‘Kotorski mornari’ i ‘Četvrti ugao’.

Redatelj je Diego de Brea, koji potpisuje i adaptaciju, vizualni identitet predstave i izbor glazbe. Ansambl ove predstave je međunarodnog karaktera, a njegov dio je sjajni mladi hrvatski glumac Romano Nikolić koji je u ovoj predstavi ostvario odličnu ulogu. Također, čine ga i Srđan Grahovac, Atanas Atanasovski, Konstantin Tino Kostadinovski, Omar Bajramspahić, Peđa Marjanović, Mak Čengić i Marko Todorović.

Predstava ‘Pobuna mornara’ nastaje kao prvi proizvod interregionalnog projekta ADNICH, koji pripada pretpristupnim IPA programima. Cilj je stvaranje mreže na južnom Jadranu između Italije, Albanije i Crne Gore, koja će se baviti promocijom nematerijalnih kulturnih dobara kroz umjetnost i kazalište. Projekat u fokusu ima zaštitu različitosti u ekspresijama naroda, identita i tradicije, a u cilju stvaranja inovativnog prekograničnog proizvoda.

Pročitajte još

OKRUGLI STOL ‘Neznanje je najveća prepreka za očuvanje povijesnog identiteta’

Dulist

NOVA KNJIGA MARA JOVIĆA ‘Totus tuss’ – filozofski osvrt na vječne teme

Dulist

BESPLATNI CVJETNI KONCERT Povodom Dana planeta Zemlje manifestacija u Ljetnikovcu Crijević Pucić

Dulist