Sport

POBJEDA NIJE DOŠLA U PITANJE Košarkaši Dubrovnika lagano protiv Zapruđa

POBJEDA NIJE DOŠLA U PITANJE Košarkaši Dubrovnika lagano protiv Zapruđa

Košarkaši Dubrovnika ostvarili su treću uzastopnu pobjedu u 19. kolu Prve lige. Ove subote bili su očekivano bolji od gostiju iz Zagreba, KK Zapruđe, s 18 poena razlike – 77:59 (18:11, 19:14, 22:16, 18:18).

Nova pobjeda je igrače trenera Željka Vreće dodatno približila ulasku u doigravanje, među četiri najbolje momčadi prvenstva. Trenutno su na trećem mjestu s 11 pobjeda i osam poraza.

Protiv Zapruđa je sve bilo jasno do sredine treće četvrtine kada su dubrovački košarkaši došli do tada rekordnih +20 (53:33). Zagrepčani su u 36. minuti smanjili na -12 (65:53), ali novi uspjeh domaćina ni u jednom trenutku nije došao u pitanje.

Gosti su u igri bili tek u uvodnih 13 minuta i zaostatka 20:19. Uslijedila je serija Dubrovčana 12-0 u kojoj vrijedi istaknuti atraktivno zakucavanje Filipa Vujičića, mladog reprezentativca Hrvatske. Konačno je proradio i vanjski šut, obzirom na brojne probleme ove sezone, 11 pogođenih trica iz 30 pokušaja, izgleda i više nego solidno. Iako je u pripremi dvoboja na dodatni oprez pozivala činjenicu kako neće biti Vodopije i Raguža, igrači trenera Željka Vreće su rutinski upisali 11. prvenstvenu pobjedu. Nikola Došen, igrač KK Dubrovnik istaknuo je kako su ponovno nešto lošije otvorili utakmicu, ali ključna je bila treća četvrtina u kojoj su ostvarili nedostižnu prednost.

-Čini mi se kako smo na korak do ulaska u doigravanje, do kraja ligaškog dijela igramo protiv momčadi iz donjeg dijela tablice, ali trebat ćemo našu kvalitetu potvrditi i na parketu. Idemo utakmicu po utakmicu, nema smisla razmišljati o drugim rezultatima jer sve je u našim rukama – poručio je Vreća.

Nikola Piacun, trener KK Zapruđe istaknuo je kako im ‘baš ništa nije išlo u napadu’.
-A uz to smo igrali protiv rastrčanih domaćina koji su znali kazniti sve naše propuste. Jako je teško napraviti nešto na gostujućem terenu uz ovakvu napadačku igru. Okrećemo se utakmici protiv mladih Splićana, u borbi za ostanak bilo bi jako važno doći do pobjede u susretu s Universitasem. Možemo i moramo bolje od ovog što smo pokazali protiv Dubrovčana – rekao je.

KK Dubrovnik: Petrović, Stasjuk, Soko, Došen 18, Dubelj 19, Mustapić 8, Koprivica 2, Filip Vujičić 11, Lučić 9, Jure Boban 8, Jakov Vujičić 2. Trener: Željko Vreća.
KK Zapruđe: Jarnjak 2, Garvanović 7, Joksimović, Montana 2, Stanić 12, Turić 21, Mihalić 3, Jeličić, Raič, Penić 12. Trener: Nikola Piacun.

Izvor: KK Dubrovnik

Pročitajte još

Marija Nikoleta Đivanović i Ante Kolunđija prvi na utrci Wings for Life

Dulist

Plivački klub Jug osvojio 13 medalja, od toga osam zlatnih!

Dulist

KUP GRADA SARAJEVA Natjecatelji JK Dubrovnik donijeli doma četiri medalje

Dulist.hr