GradUrednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Gradonačelnik Franković obišao gradilište Pelješkog mosta

Gradonačelnik Mato Franković s ministrom mora, prometa i infrastrukture Olegom Butkovićem obišao je radove na pristupnim cestama Pelješkog mosta te gradilište tunela Debeli Brijeg. Prilikom obilaska gradilišta na Pelješcu gradonačelnik Franković istaknuo je projekte koje ova Vlada snažno financijski i institucionalno podupire na području Grada Dubrovnika i Županije, izdvojivši projekte koje je Dubrovnik čekao 40 godina; realizaciju ceste Zaton Veliki – Štikovica vrijednu 22.8 milijuna kuna te 70 milijuna kuna vrijedno proširenje i uređenje Lapadske obale, a čija realizacija uskoro počinje. Gradonačelnik Franković u ovoj je prigodi zahvalio ministru Olegu Butkoviću i državnom tajniku za more i EU fondove pri Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Josipu Bilaveru, koji su uložili maksimalne napore da se Lapadska obala u potpunosti financira europskim i nacionalnim sredstvima. Gradonačelnik Franković podsjetio je također i na projekt uređenja rive na Kalamoti vrijedan 30 milijuna kuna te na značaj putničkog terminala u Gružu, koji je unatoč otporima interesnih skupina vraćen Gradu.

Izgradnjom Pelješkog mosta omogućit će se čvrsto prometno povezivanje Dubrovnika i Dubro­vačko – neretvanske županije s ostatkom Hrvatske.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Tijekom 2020. dvostruko više korisnika demografskih mjera

Grad Dubrovnik, usklopumjera Socijalnog programa i demografskih mjera, roditeljima isplaćuje dar za novorođeno dijete te stalnu godišnju pomoć za treće i svako daljnje novorođeno dijete. Temeljem odluke o ostvarivanju prava na dar za novorođeno dijete jednokratne potpore za prvo novorođeno dijete u obitelji iznose 2.500 kuna, za drugo 3.500 te za treće 5.000 kuna. Tijekom 2020. roditeljima novorođenčadi isplaćeno je sveukupno 2.007.500 kuna za 417 korisnika. Podsjetimo, Grad Dubrovnik u svoje je mjere socijalnog programa za 2019. uvrstio i stalnu godišnju pomoć roditeljima za treće i svako daljnje novorođeno dijete u ukupnom iznosu od 33.600,00 kuna, koje se isplaćuje u jednakim godišnjim obrocima do navršene sedme godine djetetova života. U 2020. godini to pravo ostvarile su 152 obitelji, što je dvostruko više nego u prethodnoj godini. Ukupno je za ovu demografsku mjeru tijekom 2020. isplaćeno iz gradskog proračuna 748.800 kuna.

Mjere socijalnog programa Grada Dubrovnika obuhvaćaju čitav niz subvencija i potpora usmjerenih poboljšanju demografske slike Grada.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Uskoro radovi na javnoj rasvjeti u Štikovici

Nakon što je izrađena projektna dokumentacija i provedena javna nabava, izabran je izvođač za izvođenje radova na javnoj rasvjeti u naselju Štikovica. Ugovor za postavljanje temeljne instalacije i temelja za stupove javne rasvjete potpisan je s tvrtkom Medius d.o.o. Radovi su vrijedni 345.668,75 kuna s PDV-om i odvijat će se paralelno s radovima projekta Aglomeracije kojeg vodi Vodovod Dubrovnik. Sukladno tome i organizaciji gradilišta, planirani početak radova je 1. ožujka 2021., a ugovoreni rok za izvedbu je šest mjeseci.

Novim rasvjetnim instalacijama osigurat će se sigurno i kvalitetno odvijanje cestovnog prometa svih kategorija.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 20. siječnja 2021.

Pročitajte još

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist