GradUrednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

10 novih uređaja za terapiju visokim protokom kisika

Općoj bolnici Dubrovnik isporučeno je deset novih uređaja za terapiju visokim protokom kisika koji su se pokazali kao izuzetno učinkoviti u borbi protiv virusa COVID 19. Uporabom ovih uređaja na oboljelim pacijentima znatno se smanjuje potreba priključenja pacijenata na respirator čime se olakšava i ubrzava proces izlječenja. Radi se o uređajima AIRO2 proizvođača Fisher&Paykel vrijednosti 465 tisuća kuna s PDV-om, a za potrebe odjela za infektologiju i dermatovenerologiju nabavljeni su zahvaljujući donaciji Javne ustanove Rezervat Lokrum, a u okviru aktivnosti koje Grad Dubrovnik i Bolnica provode u borbi protiv pandemije koronavirusa. Gradonačelnik Mato Franković naglasio je kako je iznimno važno ulagati u medicinsku opremu, dodavši kako se građani Dubrovnika prilikom dolaska u bolnicu trebaju osjećati sigurnima znajući da će biti zbrinuti i tretirani kako to i zaslužuju.

Opća bolnica Dubrovnik sada raspolaže s dvanaest uređaja za terapiju visokim protokom kisika koji će dodatno povećati skrb o pacijentima zaraženim koronavirusom.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Nakon polaganja cijevi asfaltirane prve dionice

Radovi naizgradnji sustava vodoopskrbe i odvodnje na području Mokošice nastavljaju se izvoditi sukladno ugovorenoj dinamici. Radovi koji su dio 44 milijuna kuna vrijedne investicije izgradnje sustava na potezu Mokošica – Štikovica – Zaton Mali pokrenuti su u svibnju, a istima je do sada obuhvaćeno više od trećine ukupnog zahvata na području Mokošice. Postavljeno je 2,3 kilometra cjevovoda te su nakon završetka radova na tim dionicama asfaltirane ulice Za Belendinovo i Put od Osojnika u dužini 440 metara, a betonirano je dodatnih 220 metara na Putu od Osojnika. Podsjetimo, u sklopu ove investicije Vodovoda Dubrovnik izgradit će se sustavi vodoopskrbe i odvodnje u Mokošici, Štikovici i Zatonu Malom. Ukupno će biti izgrađeno više od 6 kilometara cjevovoda vodoopskrbe i 7 kilometara sustava odvodnje uz preko 250 kućnih priključaka. Samo na području Mokošice otpada izgradnja oko 3,5 kilometara novih cjevovoda odvodnje i 2,5 kilometara cjevovoda vodopskrbe.

Veći dio investicije, oko 75 posto iste, prijavljen je na 881.208.682,00 kuna vrijedan EU projekt Aglo¬meracije Dubrovnik.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Učenici osnovnih škola izglasali najbolje ideje

Uokviru projekta ‘Participativno budžetiranje Grada Dubrovnika’, Dubrovačka razvojna agencija DURA uspješno je provela projekt participativnog budžetiranja u osnovnim školama. Učenici sedam dubrovačkih osnovnih škola izglasali su za svaku školu po jedan projekt. Ukupna vrijednost svih projekata je 70.000,00. Sredstva za njihovu provedbu osigurao je Grad Dubrovnik, po 10.000,00 kuna za svaku školu. Tako su učenici OŠ Lapad izglasali sprave za vježbanje na otvorenom, učenici OŠ Ivana Gundulića uređenje vanjske učionice gdje će moći boraviti na zraku i u prirodi, učenici OŠ Marina Držića vanjske klupe i stolove, a učenici OŠ Marina Getaldića odlučili su da žele nabaviti bicikle i stalak za njih. U provedbu projekta su se po prvi put uključile i OŠ Montovjerna u kojoj su učenici izglasali uređenje dnevnog boravka, u OŠ Mokošica stalke za bicikle i klupe te u OŠ Antuna Masle vanjski stolni nogomet.

Realizacija projekta po školama očekuje se do kraja mjeseca prosinca.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 2. prosinca 2020.

Pročitajte još

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović

Gradonačelnik primio državnog prvaka u parastolnom tenisu Franka Torića

Dulist