GradUrednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

JASPERS odobrio 881 milijun kuna za izgradnju dubrovačkog vodovoda i kanalizacije

Nakon dugotrajnogpostupkauspješno je završen težak i opsežan posao u kojem su sudjelovali Vodovod Dubrovnik, Upravni odjel za europske fondove i međunarodnu suradnju Grada Dubrovnika i Hrvatske vode. Projekt ‘Razvoj vodno-komunalne infrastrukture’ Aglomeracije Dubrovnik dobio je ‘zeleno svjetlo’ JASPERS-a, instrumenta Europske komisije i partnera, odnosno pozitivno mišljenje njihovog tijela za ocjenu kvalitete. Slijedi potpisivanje ugovora čime će započeti najveći infrastrukturni zahvat u vodoopskrbni i kanalizacijski sustav Dubrovnika u njegovoj povijesti, uz osigurana bespovratna sredstva iz fondova Europske unije.
Ukupna vrijednost projekta ‘Aglomeracije’ iznosi 881.208.682,00 kuna, a njegova provedba između ostalog obuhvaća izgradnju novog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda UPOVPetka te izgradnju cjelokupne nedostajuće kanalizacijske i vodoopskrbne mreže na području cijelog grada Dubrovnika.

Nakon potpisivanja ugovora započet će najveći infrastrukturni zahvat u vodoopskrbni i kanalizacijski sustav Dubrovnika u njegovoj povijesti, uz osigurana bespovratna sredstva iz fondova Europske unije.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Predstavljene nove odredbe GUP-a

U sklopujavne raspraveo prijedlozima izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana i Prostornog plana uređenja Grada Dubrovnika u utorak 17. studenog održana su i dva javna izlaganja, jedno od njih putem on-line sustava. Gradonačelnik Mato Franković ovom prigodom istaknuo je kako se novim GUP-om želi osigurati sklad u prostoru te onemogućiti nakaradne gradnje, a koje su posljedica postojećeg plana. Novi prostorni planovi donose restriktivnije i strože uvjete gradnje na cijelom području Grada Dubrovnika, a u svrhu postizanja uravnotežene i skladne izgradnje novih i rekonstrukcije postojećih objekata te očuvanja ambijentalnih karakteristika prostora. Restrikcije se odnose prvenstveno na visinu objekata, na definiranje etažnosti kao i na udaljenost objekata od granice građevinske parcele. U procesu donošenja izmjena i dopuna prostornih planova Grad Dubrovnik usko je surađivao s Društvom arhitekata Dubrovnik (DAD) kao predstavnicima stručne javnosti.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Gradski kotar Ploče iza Grada dobio prostor za rad

Novi prostori GradskogkotaraPloče iza Grada smješteni na adresi Ulica Frana Supila 9 otvoreni su prošlog tjedna u nazočnosti gradonačelnika Grada Dubrovnika Mata Frankovića. Radi se o prostoru u gradskom vlasništvu površine 56,5 metara kvadratnih, a njegovom dodjelom osigurani su adekvatni uvjeti za rad GKPloče iza Grada koji je do sada bio bez vlastitog prostora. U adaptaciju i uređenje prostora Grad Dubrovnik utrošio je 21,896,25 kuna (s PDV-om). Izvedeno je uklanjanje drvenog poda i postavljanje pločica, izrada i ugradnja prozora te soboslikarski radovi, dok je potrebni namještaj te ostalu opremu poput računala i printera Grad osigurao iz postojećih zaliha.

Ova gradska uprava prethodno je obnovila i uredila prostor GK Montovjerna te prostore mjesnih odbora Osojnik i Ljubač. Gradskim kotarima Mokošica i Komolac osigurani su potpuno novi prostori.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 25. studenog 2020.

Pročitajte još

GRAD DUBROVNIK DIO KEKS OBITELJI Platite režije bez naknade preko aplikacije

Dulist

SVEUČILIŠTE U DUBROVNIKU Priča o europskim izborima na kampusu

Dulist

Otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru nastavlja se idući tjedan

Dulist