GradUrednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata
PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata
Nova 63 parkirališna mjesta u Mokošici

Završeni su radovi na izgradnji parkirališta u Novoj Mokošici, na predjelu između Ulice Marina Kneževića i Ulice Između dolaca. Izgradnjom parkirališta osiguralo se novih 63 parkirališnih mjesta za naselje Nova Mokošica i skalini za pješačku komunikaciju, što će uvelike olakšati svakodnevne probleme stanovnika navedenih ulica. Uređeno parkiralište obišao je i gradonačelnik Mato Franković sa suradnicima, a pritom je najavio nastavak ulaganja u prometnu infrastrukturu najvećeg dubrovačkog prigradskog naselja. ‘U posljednjih godinu dana Mokošica je dobila nešto više od 200 parkirališnih mjesta što nikako nije dovoljno i mi se već sada pripremamo za novi investicijski ciklus, za nastavak gradnje još najmanje 300 parkirnih mjesta’, rekao je. Podsjetimo, u Novoj Mokošici prethodno je izgrađen parking sa 76 mjesta pokraj zgrada HRVI i zgrada Dubrovačke stanogradnje u izgradnji, zajedno s rekonstrukcijom ceste i gradnjom kružnog toka, dok je u Ulici Marina Kneževića izgrađeno parkiralište s 58 parking mjesta.

Novim investicijskim ciklusom osigurat će se dodatnih 300 parkirališnih mjesta u Mokošici.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata
Omiljena dubrovačka šetnica zasjala u novom ruhu

Radovi na novouređenoj šetnici Nika i Meda Pucića u potpunosti su dovršeni, pa je tako omiljena dubrovačka šetnica proširena, uređena, opremljena novim klupama te ambijentalnom rasvjetom. U prigodi obilaska šetnice gradonačelnik Mato Franković posebno je istaknuo kako smo konačnu dobili lijepu i reprezentativnu šetnicu s kojom se možemo itekako pohvaliti, nadodavši kako je završen iznimno bitan projekt. ‘Nakon gotovo desetak godina, napokon je završena šetnica Nika i Meda Pucića. Rekao sam da ću se, kad postanem gradonačelnik, uhvatiti u koštac s problemima šetnice i dovesti ovu priču do kraja. Završio sam je u svom mandatu, što je iznimno bitno, ne samo za stanovnike Lapada, nego i za građane cijelog Grada’, kazao je gradonačelnik Franković.

Uređenje šetnice Nika i Meda Pucića jedan je od kapitalnih projekata Gradske uprave, a uložena sredstva za izvedene radove iznose 4,8 milijuna kuna.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata
OŠ Ivana Gundulića dobiva novu kotlovnicu

Objavljen je postupak javne nabave za rekonstrukciju kotlovnice Osnovne škole Ivana Gundulića. Predmet nabave je nabava i ugradnja toplovodnog niskotemperaturnog čeličnog kotla za centralno grijanje na loživo ulje s pripadajućom opremom uz prethodnu demontažu postojećeg kotla i popratne građevinske radove. Podsjetimo i da je na proljeće ove godine završena 7,8 milijuna kuna vrijedna energetska obnova zgrada OŠ Ivana Gundulića, koja je većim udjelom od čak 64 % sredstava financirana bespovratnim izvanproračunskim sredstvima. Gruška škola je realizacijom tog projekta iz energetskog C razreda prešla u razred B uz značajne uštede potrošnje toplinske energije i smanjenje CO2.

Ukupna procijenjena vrijednost nabave iznosi 400 tisuća kuna (+ PDV), a rok za predaju ponuda ističe 24. studenog, 2020. godine.

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 17. studenog 2020.

Pročitajte još

BALKAN ROADSHOW 2024. Turistička ponuda Dubrovnika predstavljena u Aziji

Dulist

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist