Grad

GRAĐANI SUSTAVNO KRADU CVIJEĆE ‘Očerupana’ novouređena šetnica Nika i Meda Pucića

setnica iva i meda pucica12

Novouređena šetnica Nika i Meda Pucića otvorena je prije svega devet dana, a već izgleda kao da ju je netko ‘očerupao’. Naime, kako doznajemo, sugrađani su iz tamošnjih kamenih arli počupali, tj. ukrali cvijeće i kaktuse. Kako nam je potvrdio pročelnik UO za izgradnju i upravljanje projektima Srđan Todorovski, hortikulturni radovi izvodili su se na samom kraju uređenja šetnice te su nekih 10 dana prije njezina otvorenja uočili da su sugrađani sustavno krali cvijeće i kaktuse sa zelenih površina.

-Uvijek mislimo da najčešće djeca naprave neku štetu na igralištima i prozivamo ih, a onda se iznenadimo s onime što odrasli mogu napraviti. Šetnica je tek otvorena, a ovo se dogodilo. U nevjerici smo – istaknuo je Todorovski.

S obzirom da su radovi dovršeni, ne zna se još hoće li ukradene biljke biti nadomještene novima. Inače, na uređenje šetnice Nika i Meda Pucića čekalo se jako dugo i sada, kada je napokon uređena te je građanima još ljepše šetati njome tik uz more, pojedinci se ponašaju ovako nonšalantno te kradu cvijeće s javnih površina. Kakvu poruku svojim neodgovornim ponašanjem šalju sugrađanima? Bismo li sada svi trebali ‘čupnuti’ koji cvijetak i nadati se da možda nitko neće obadat’?

 

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

RUŽAN PRIZOR Na Pilama polomljen zidić

Dulist

Budite oprezni, velika je mogućnost od izbijanja požara

Dulist