Grad

GRAĐANI SUSTAVNO KRADU CVIJEĆE ‘Očerupana’ novouređena šetnica Nika i Meda Pucića

GRAĐANI SUSTAVNO KRADU CVIJEĆE 'Očerupana' novouređena šetnica Nika i Meda Pucića

Novouređena šetnica Nika i Meda Pucića otvorena je prije svega devet dana, a već izgleda kao da ju je netko ‘očerupao’. Naime, kako doznajemo, sugrađani su iz tamošnjih kamenih arli počupali, tj. ukrali cvijeće i kaktuse. Kako nam je potvrdio pročelnik UO za izgradnju i upravljanje projektima Srđan Todorovski, hortikulturni radovi izvodili su se na samom kraju uređenja šetnice te su nekih 10 dana prije njezina otvorenja uočili da su sugrađani sustavno krali cvijeće i kaktuse sa zelenih površina.

-Uvijek mislimo da najčešće djeca naprave neku štetu na igralištima i prozivamo ih, a onda se iznenadimo s onime što odrasli mogu napraviti. Šetnica je tek otvorena, a ovo se dogodilo. U nevjerici smo – istaknuo je Todorovski.

S obzirom da su radovi dovršeni, ne zna se još hoće li ukradene biljke biti nadomještene novima. Inače, na uređenje šetnice Nika i Meda Pucića čekalo se jako dugo i sada, kada je napokon uređena te je građanima još ljepše šetati njome tik uz more, pojedinci se ponašaju ovako nonšalantno te kradu cvijeće s javnih površina. Kakvu poruku svojim neodgovornim ponašanjem šalju sugrađanima? Bismo li sada svi trebali ‘čupnuti’ koji cvijetak i nadati se da možda nitko neće obadat’?

 

Pročitajte još

JAVNI POZIV Grad sufinancira nabavu, instaliranje i ugradnju solarnih modula na obiteljskim kućama

Dulist

BALKAN ROADSHOW 2024. Turistička ponuda Dubrovnika predstavljena u Aziji

Dulist

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist