GradUrednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

UREĐENJE PRISTUPA POVIJESNOJ JEZGRI Završena sanacija pločnika na Pilama
Cjelovita sanacija kamenog nogostupa zapadnog pristupa povi­jesnoj jezgri Grada privedena je kraju, čime je ‘recepcija grada’ dobila ljepši i reprezentativniji izgled. Projekt obnove započeo je u ožujku, a radovi su bili podijeljeni u faze kako bi se pje­šacima omogućio neometan prolaz. Na potezu od restorana Dubravka, Ulicom branitelja Dubrovnika sve do skreta­nja za Gradac obnovljeno je ukupno oko 1.100 kvadratnih metara pločnika. Radove je provodio Upravni odjel za promet, slijedeći smjernice Konzerva­torskog odjela u Dubrovniku. Sukladno uputama konzervatora da se očuva što više starog kamena, uspješno je očuvano i ponovno ugrađeno oko 300 kvadratnih metara pločnika. U nared­nom periodu sanirat će se još manji dio nogostupa s druge strane ulice i popra­viti pločnik na parkingu za motocikle na Pilama.
Radovi saniranja pločnika na Pilama započeti su zbog naj­veće frenkvencije prolaznika, a u prvoj fazi obnovljen je i cijeli plato Brsalje.
PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata
UPRAVLJANJE KOMUNALNOM INFRASTRUKTUROM Predstavljen online preglednik Grada Dubrovnika
Grad Dubrovnik uspostavio je GISpregled evidencije komunalne infra­strukture koju prema Zakonu o komu­nalnom gospodarstvu ima u svojoj nad­ležnosti. Novi preglednik ujedno je i novi alat za građane koji omogućuje pregleda­vanje, pretraživanje, odabiranje i iščita­vanje informacija pojedinih podataka i specifičnosti vezanih za određenu vrstu infrastrukture. ‘Informatizacijom grad­ske uprave omogućeno je da Grad sve svoje procese otvori prema građanima. U prvom smo koraku kroz GISaplika­ciju napravili vidljivima sve građevinske dozvole, u ovom drugom koraku učinili smo vidljivom čitavu komunalnu infra­strukturu Grada što će ujedno omogu­ćiti i lakši rad svim našim zaposlenicima, a treći je i konačni korak, a to je projekt ‘Otvorenog Grada’ koji će objediniti sve dosadašnje usluge, ali i omogućiti vid­ljivost svih plaćenih računa u Gradu Dubrovniku’ istaknuo je gradonačelnik Mato Franković prilikom predstavljanja novog online preglednika.
Uspostavljanjem online pre­glednika Gradska uprava omo­gućila je uvid u cjelokupnu dokumentaciju realiziranih projekata i procesa.
PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata
MJERE GRADA DUBROVNIKA ZA OBRAZOVANJE Sufinancirani udžbenici za dubrovačke srednjoškolce
Mjeru Grada Dubrovnika kojom se sufinanciraju srednjoškolski udžbenici u 2020. godini iskoristila su 853 dubrovačka učenika. Naime, Upravni odjel za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo ove godine zaprimio je rekordan broj zahtjeva od kada se ova mjera primjenjuje. U 2019. godini podneseno je 750 zahtjeva za sufinanciranje udžbenika, dok ih je u 2018. godini podneseno 595. Udžbe­nici se sukladno Pravilniku o sufinanciranju nabave udž­benika učenicima srednjih škola sufinanciraju u iznosu od 1.000 kuna.
Gradska Uprava Grada Dubrovnika na ovaj način potpomaže roditeljima srednjoškolaca sa svog pod­ručja, za što je u ovogodišnjem proračunu planirano 800 tisuća kuna.
PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata
Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 11. studenog 2020.

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Darko Tipurić: Hrvatska ne sluša ekonomiste i nema strategiju! Što nakon 2027. kad ostanemo bez bespovratnih sredstava iz EU?

Barbara Đurasović

[FOTO] KORAK DO FINALA Jugaši pobijedili u polufinalu Prvenstva Hrvatske!

Dulist