GradUrednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata
PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata
Objavljena javna nabava za izvođenje radova

Grad Dubrovnik objavio je otvoreni postupak javne nabave velike vrijednosti za izvođenje radova rekonstrukcije i proširenja Lapadske obale (II.,III. i IV. faza izgradnje). Predmet nabave su radovi rekonstrukcije i proširenja prometnice u ukupnoj dužini 840 metara uz uređenje parkirališnih i pješačkih površina te uređenje stajališta javnog gradskog prijevoza. Ovim projektom izmijenit će se regulacija prometa iz jednosmjerne u dvosmjernu ulicu, izgradit će se nova obalna konstrukcija i šetnica, povećat će se razina sigurnosti prometa i kvaliteta javnog gradskog prijevoza uz rasterećenje postojećih dominantnih prometnih pravaca. Predviđeni rok početka izvođenja radova je travanj 2021. godine, a rok počinje teći od dana uvođenja izvođača u posao. Također, Grad Dubrovnik namjerava izvođača radova uvesti u posao najkasnije u roku od 15 dana od dana obostranog putopisa ugovora. Paralelno s objavom javne nabave za izvođenje radova objavljena je i nabava za poslove stručnog nadzora. Rok za dostavu ponuda za izvođenje radova je 25. studenog, dok je ponude za nadzor potrebno dostaviti do 10. studenog 2020. godine.

Rekonstrukcija Lapadske obale kapitalno je ulaganje u prometnu infrastrukturu u samom centru Dubrovnika ukupno vrijedno 70 milijuna kuna.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Imamo ozbiljnu perspektivu postati ‘zemlja broj 1’ u svijetu za digitalne nomade

Prva međunarodna konferencija o digitalnim nomadima u Hrvatskoj održana je proteklog vikenda u Lazaretima. Okrećući se novim smjerovima turizma, Grad Dubrovnik i Turistička zajednica grada Dubrovnika podržali su ovu inicijativu organizatora tvrtke Saltwater i Total Croatia News koja će zasigurno osigurati nove mogućnosti razvoja turizma. Na završnom panelu koji je održan u Lazaretima, gradonačelnik Mato Franković istaknuo je važnost ove konferencije u kontekstu turizma. ‘Dubrovnik je po mnogo čemu idealno mjesto za digitalne nomade i dalje ulažemo u poboljšanje infrastrukture, u bolji internet. Želimo se okrenuti novim oblicima turizma, kao što su digitalno nomadstvo i filmska industrija, a ne smijemo dopustiti da nam se ponovi prekomjerni turizam kakvom smo svjedočili prije’, kazao je gradonačelnik Franković i najavio novu konferenciju o digitalnim nomadima u travnju iduće godine, kada će se predstaviti i neka gradska rješenja upravo za ovo tržište.

Specifični ‘life style’ i sigurno okruženje za ugodan život najvažnije su značajke i prednosti Dubrovnika koji će u budućnosti privući digitalne nomade.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Sprema se cjelovita obnova parka u Pilama

Park Pile doživjet će potpunu rekonstrukciju, a glavni projekt sa svim troškovnicima radova, bit će izrađen do kraja ove godine kako bi se izvođenju radova moglo pristupiti u idućoj godini. Putem nadležnog upravnog odjela za izgradnju i upravljanje projektima Grad Dubrovnik izradio je idejno rješenje. Projektno rješenje izrađivača Studio Landa d.o.o usuglašeno je s Konzervatorskim odjelom u Dubrovniku. Rješenje, uz otvoreni društveni dio parka za odmor i rekreaciju te dječje igralište predviđa i krajobrazno, odnosno hortikulturno uređenje, zamjenu stare i ugradnju nove posve urbane opreme i rasvjete. Park će se oplemeniti nasadima i novim drvećem čime će se stvoriti prijeko potrebne zasjenjene zone. Rješenjem se previđa novi glavni ulaz u park amfiteatralnog karaktera, osmišljava se i tematsko dječje igralište, a prostor oko fontane se aktivira te se tako stvara prostor za odmor, ali i razna društvena događanja.

Park u Pilama dobit će novu funkcionalnost za sve korisnike, ali i adekvatan izgled kakav priliči ovom prostoru na samom ulazu u povijesnu jezgru.

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 21. listopada 2020.

Pročitajte još

[FOTO] Vrtlarovi djelatnici u proljetnom uređenju grada

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist