GradUrednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Grad zakupcima u srpnju pomogao s gotovo 4 milijuna kuna

Grad Dubrovnik je zakupcima poslovnih prostora u vlasništvu Grada i zakupcima javnih površina ispostavio račune za mjesec srpanj. Ukupni obračunati iznos za poslovne prostore u srpnju iznosi 285.000 kuna, dok je u ime najma javnih površina fakturirano 75.600,00 kuna. Od navedenog iznosa za poslovne prostore, 187.000 kuna obračunao je po stopi od 7 posto od iznosa definiranih ugovorima, dok se 98.000 kuna odnosi na zakupce koji sukladno donesenim odlukama ne podliježu umanjenju ugovorene zakupnine. Umanjeni iznos za poslovne prostore u srpnju tako prelazi 2,5 milijuna kuna, a umanjeni iznos najma javnih površina veći je od milijun kuna. Provođenje mjera za pomoć gospodarstvenicima se uredno nastavlja, pa će sukladno tome Grad Dubrovnik zakupce, sukladno odluci, osloboditi od plaćanja za korištenje javnih površina u razdoblju od 1. listopada 2020. do 31. ožujka 2021. U istom periodu će za poslovne prostore u vlasništvu ili suvlasništvu Grada, ne uključujući izuzetke, vrijediti umanjenje ugovorenog iznosa zakupnine za 99 posto.

U sklopu mjera za pomoć gospodarstvenicima pogođenim epidemijom virusa COVID-19, korisnicima poslovnih prostora i javnih površina na ovaj način oproštena je naplata gotovo 4 milijuna kuna u samo jednom mjesecu.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

U Opću bolnicu stigla četiri nova respiratora

Opća bolnica D u b r ov n i k dobila je četiri nova respiratora s monitorima za nadzor vitalnih funkcija. Nova oprema u vrijednosti 967,500 kuna s PDV-om nabavljena je zahvaljujući donaciji Grada Dubrovnika, a u okviru aktivnosti koje Grad i Bolnica provode u borbi protiv pandemije koronavirusa. Gradonačelnik Mato Franković istaknuo je da će Grad i dalje ulagati u Bolnicu, ali i u kadar – medicinsko i nemedicinsko osoblje. Kazao je kako se upravo pokazalo koliko je zdravstveni sustav važan za građane, ali i za turističku destinaciju, jer posjetitelji uz sve ostale faktore očekuju i zdravstvenu sigurnost koju Dubrovnik može pružiti. Ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik Marijo Bekić istaknuo je kako ovom akvizicijom Opća bolnica trenutno raspolaže s 15 temeljnih respiratora što u potpunosti ispunjava potrebe Bolnice, ali i dodatno učvršćuje Dubrovnik kao sigurnu destinaciju u turističkom smislu.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Za OŠ Montovjerna ishođena uporabna dozvola

Osnovna škola Montovjerna dobila je uporabnu dozvolu čime su se stekli uvjeti za njeno korištenje. Istovremeno, u tijeku je postupak isporuke i ugradnje učioničkog te uredskog namještaja odnosno opreme za sportsku dvoranu, dok je oprema za školsku kuhinju već ugrađena. Zahvaljujući svemu navedenom potpuno opremljena nova škola s početkom iduće nastavne godine primit će prve generacije polaznika. Nova škola u potpunosti ispunjava potrebe nastavnog programa i kapacitete za organizaciju nastave u jednoj smjeni. Izgrađena je i dvodijelna sportska dvorana s pratećim sadržajima, blagovaonica i knjižnica, dodatne učionice za izborni predmet prostori za pedagoga i psihologa, a sama zgrada pripada energetskom razredu A+.

Škola će u jednoj smjeni moći primiti 448 učenika u osam nižih i osam viših razreda, ukupno 16 razreda po 28 učenika. Riječ je o prvoj školi koja se u Dubrovniku izgradila nakon 1985. godine i najveći je pojedinačni kapitalni projekt u osnovnoškolskom obrazovanju.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 4. kolovoza 2020.

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović