GradUrednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dubrovniku kanalizacijska i vodovodna mreža vrijedna 881 milijun kuna

Vodovod Dubrovnik završio je i posljednju fazu procedure za projekt ‘Aglomeracija’ kojom se dodjeljuju bes­povratna sredstva iz fondova Europske unije za izgradnju vodno-komunalne infrastrukture Dubrovnika. Projekt vrijedan 881.208.682,00 kuna odobrilo je Ministarstvo regionalnog razvoja i europskih fondova nakon dugotraj­nog postupka u kojem su sudjelovali Vodovod Dubrovnik, Upravni odjel za europske fondove i međunarodnu suradnju Grada Dubrovnika i Hrvat­ske vode.
Između ostalog, izgradit će se novi uređaj za pročišćavanje otpadnih voda UPOV Petka te cjelokupna nedo­stajuća kanalizacijska i vodoopskrbne mreža na području grada. Obuhvatit će ulaganja u sustav javne vodoopskrbe u naseljima Dubrovnik, Zaton – Orašac i Moševići – Visočani te sustav javne odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda u naseljima Bosanka, Čajkovica, Čajkovići, Donje Obuljeno, Dubrovnik, Gorenje Obuljeno, Knežica, Komo­lac, Lozica, Mokošica, Nova Mokošica, Osojnik, Petrovo Selo, Pobrežje, Prije­vor, Rožat, Sustjepan i Šumet.

Aglomeracija će biti najveći infrastrukturni zahvat u vodo­opskrbni i kanalizacijski sustav grada Dubrovnika u njegovoj povijesti.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

U potpore za očuvanje radnih mjesta za lipanj uključene i suvenirnice

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava RH prihva­tilo je prijedlog gradonačelnika Mata Frankovića o dopuni prihvatljivih sektora u mjeri Potpora za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenima koronavirusom (COVID- 19) za lipanj, a koji se odnosio na male proizvođače i suvenir­nice iz sektora trgovine i prerađivačke industrije.
Gradonačelnik Franković početkom lipnja uputio je dopis ministru Josipu Alardoviću zatraživši da se takve obrte i poslovne subjekte s padom prihoda većim od 50 % u odnosu na prošlu godinu uvrsti u sustav potpora za mjesec lipanj, što je i prihvaćeno. Dopuna se odnosi se na djelatnosti trgo­vine na malo (osim trgovine motornim vozilima i motoci­klima) u sektoru trgovine te na čitav niz djelatnosti u sektoru prerađivačke industrije, a koje uključuju proizvodnju ostalih proizvoda od porculana i keramike, proizvodnju nakita, imi­tacije nakita (bižuterije) i srodnih proizvoda, ostalog tekstila, štavljenje i obradu kože, proizvodnju ostalih proizvoda od drva (pluto, slama, pletarski proizvodi), ostalih proizvoda od papira i kartona, proizvodnju eteričnih ulja, vina i piva te rezanje, obilovanje i obradu kamena.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Gospodarstvenicima 1.6 milijuna, građanima bez primanja 781 tisuću kuna pomoći

U proteklom tromjesečnom raz­doblju travanj-lipanj, Grad Dubrov­nik odobrio je 1,6 milijuna kuna subvencije za pokriće dijela troškova najma poslovnog prostora za gospo­darske subjekte na svom upravnom području, u maksimalnom iznosu do 2.500 kn mjesečno. Za mjesec lipanj pravo na subvenciju ostvarilo je 250 gospodarskih subjekata u ukupnom iznosu od 586.513,57 kuna, a sredstva će biti isplaćena tijekom ovog tjedna.
Za isto vremensko razdoblje, gra­đanima je na ime privremene nov­čane pomoći i za subvenciju troškova najma stana korisnicima privremene pomoći isplaćeno ukupno 781.500 kuna. Privremena novčana pomoć za kućanstvo iznosila je 3.000 kuna mje­sečno, za samca 1.500 kuna mjesečno, dok je subvencija troškova najma stana korisnicima privremene nov­čane pomoći iznosila 1.500 kuna po kućanstvu.

Podaci o dodijeljenim bespovrat­nim sredstvima, s popisom kori­snika i visinom iznosa, dostupni su na internetskoj stranici Grada Dubrovnika.

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 8. srpnja 2020.

Pročitajte još

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Andro Vidak na Orsuli je ostavio četiri apartmana! Ima nove velike planove za taj gradski park!

Barbara Đurasović

UŽIVO OD 10 SATI Pratite otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru

Dulist

JAVNI POZIV Grad sufinancira nabavu, instaliranje i ugradnju solarnih modula na obiteljskim kućama

Dulist