GradUrednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

VODOOPSKRBA I ODVODNJA Orašcu sustav vrijedan 30 milijuna kuna
Radovi na 28 milijuna kuna vri­jednoj investiciji Vodovoda Dubrov­nik u izgradnju sustava vodoopskrbe i odvodnje Orašca započeli su sre­dinom lipnja postavljanjem mreže odvodnje od Čerjana do skretanja za Ljubač. Ukupno će se izgraditi 4,5 kilo­metara novog vodoopskrbnog cjevo­voda te preko 10 kilometara cjevovoda odvodnje te nova kanalizacijska crpna stanica Orašac, a predviđeno trajanje radova je dvije godine.
U petak je gradilište obišao gra­donačelnik Mato Franković te pred­sjednik Uprave Vodovoda Lukša Matušić, član Uprave Vicko Begović i predsjednik Mjesnog odbora Ora­šac Srđan Margaretić. Gradonačelnik Franković podsjetio je kako su ova­kvi projekti jedan od prioriteta ove gradske uprave te naglasio kako mu je drago da se intenzivno započelo s izgradnjom kanalizacijske mreže. -Prije mjesec dana započela je inve­sticija u Staroj Mokošici, sad smo u Orašcu, a za tjedan ili dva ćemo biti na Lopudu. Uistinu se značajna sredstva ulažu u povećanje kvalitete života– rekao je gradonačelnik te se zahvalio Hrvatskim vodama koje prate Vodo­vod u ovoj investiciji naglasivši kako sami ne bi mogli iznijeti tako značajan financijski teret.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekataVRIJEDNE DONACIJE OPĆOJ BOLNICI Grad i Blaga djela bolnici donirali ginekološki UZV uređaj i sustav za testiranje na COVID-19
U Općoj bolnici Dubrovnik u petak je predstavljen suvremeni uređaj za ginekološku, ultrazvučnu 4D dija­gnostiku, kupljen zahvaljujući dona­ciji Grada Dubrovnika kao i uređaj za testiranje na COVID-19, čiju nabavku je financirala Zaklada Blaga djela. Ginekološki UZVuređaj GE VOLU­SONS8 već je u funkciji, a vrijedan je 420.256,96 kuna te je u cijelosti finan­ciran sredstvima Grada Dubrovnika, i to temeljem Ugovora o donaciji sklo­pljenim između Grada i Opće bolnice u ožujku. Ugovor o donaciji ukupno iznosi 990.000 kuna, a uključuje sred­stva predviđena za nabavku drugih uređaja za potrebe bolničkih odjela i jedinica.
Od 15. lipnja funkcionalan je i sustav za molekularnu dijagnostiku, odnosno PCR uređaj s pratećim laboratorijem za testiranje na COVID-19, a nabav­ljen je zahvaljujući donaciji Zaklade Blaga djela. Na predstavljanju uređaja sudjelovali su i gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković te upravi­telj Zaklade Blaga djela Nikola Obuljen.
— Grad Dubrovnik nastavlja s kon­tinuiranim ulaganjem u Opću bol­nicu Dubrovnik. Ovo nije prvi, a sva­kako neće biti ni posljednji projekt koji financiramo – kazao je gradona­čelnik Franković. Rekao je da je Grad dugi niz godina bio nedovoljno dobar partner Općoj bolnici, ali da se ta situ­acija posve promijenila dolaskom nove administracije kada se suradnja inten­zivira, a što najbolje pokazuju brojni nabavljeni uređaji, odnosno ispunjene su druge potrebe koje je bolnica imala. Posebno je istaknuo suradnju sa Zakla­dom Blaga djela, podsjetivši da su rije­šeni svi problemi koje je Zaklada imala, a koji su opterećivali njeno djelovanje, a da danas uredno funkcionira i ispu­njava svoj osnovni cilj – humanitarno i društveno djelovanje.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PROMETNA INFRASTRUKTURA Sanira se oštećena nerazvrstana cesta u Knežici
Radovi na sanaciji nerazvrstaneceste u naselju Knežica započeli su u četvrtak, a uređenje ceste koja se godinama nalazi u lošem stanju zbog velikog prometa i teškog tereta koji se prevozi trajat će 30 dana. Ukupno će se sanirati oko 4500 metara kvadratnih nerazvrstane ceste na više lokacija, a ovisno o lokaciji radovi obuhvaćaju uklanjanje postojećeg i izvedbu novog asfaltnog sloja. U sklopu radova sanirat će se i dio oborinskog kolektora, koji je van funkcije duži niz godina, a zbog čega je u više navrata također dolazilo i do propadanja ceste. Ukupna vrijednost ove investicije u cestovnu mrežu šireg gradskog područja iznosi oko 900.000 kuna, a radove izvodi tvrtka Tehnogradnja d.o.o., ugovorni izvođač na održavanju nerazvrstanih cesta i javnih prometnih površina u Gradu Dubrovniku.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 1. srpnja 2020.

Pročitajte još

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Andro Vidak na Orsuli je ostavio četiri apartmana! Ima nove velike planove za taj gradski park!

Barbara Đurasović

UŽIVO OD 10 SATI Pratite otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru

Dulist

JAVNI POZIV Grad sufinancira nabavu, instaliranje i ugradnju solarnih modula na obiteljskim kućama

Dulist