GradUrednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Vila Čingrija uskoro postaje centar kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu

Dva ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za uspostavu regionalnog centra kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu u Dubrovniku u ukupnom iznosu od 101 milijun kuna potpisani su u petak u gradskoj vijećnici. Ugovore su potpisali državni tajnik Frano Matušić u ime Ministarstva turizma, državna tajnica Nikolina Klaić u ime Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU te ravnatelj Turističko-ugostiteljske škole Dubrovnik Antun Perušina. Potpisivanju je nazočio i gradonačelnik Mato Franković u ime Grada Dubrovnika, vlasnika vile Čingrije, vrijednog kompleksa ustupljenog za potrebe razvoja centra i time podizanja razine kvalitete i konkurentnosti usluge u turizmu i ugostiteljstvu. Za aktivnosti uspostave regionalnog centra kompetentnosti Ministarstvo turizma dodijelilo je 72.399.069,29 kuna što pokriva 100 posto prihvatljivih troškova. Europski socijalni fond financirat će 85 posto, dok će 15 posto financirati državni proračun. Drugim ugovorom Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije dodijelilo je 29.393.973,49 kuna za razvoj infrastrukture, riječ je isto tako o 100 posto prihvatljivih troškova od čega je 85 posto financirano iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a 15 posto iz državnog proračuna.

Grad Dubrovnik i Dubrovačko-neretvanska županija potpisali su u rujnu 2019. Ugovor o zakupu kompleksa Vile Čingrija na vrijeme od 10 godina, dok ga je županija na isti rok u podzakup ustupila Turističkoj i ugostiteljskoj školi Dubrovnik, s ciljem uspostave budućeg Regionalnog centra.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Uređenje i opremanje plaža od Belvedera do Velikih žala

U tijeku su aktivnosti na uređenju, sanaciji i opremanju javnih plaža i kupališta na području Dubrovnika započete u travnju. Do sada su završeni radovi na sljedećim plažama: Buža, Porporela, Pile-Šulić, Danče, Boninovo, Kalamota (Donje čelo i Bezdan) i Veliki žali, Gjivovići, te kupalištima u Mokošici, Zatonu, Belvederu i Solitudu. Na plažama u Zatonu (Bunica, Bat, Ankora, Orsan Gverović, Soline, Ponta mala), Mokošici (Ponta Sjekavica, kod Gostione, Vapor, kod ex Ambulante), Solitudu (plaža Mandrač) i na Velikim žalima očišćeni su prilazi do plaža na kojima je odrađeno nasipanje žala i ravnanje plaže te su postavljeni tuševi, skalice, kabine i svlačionice potrebne za nadolazeću sezonu. Na Buži, Boninovu, Porporeli, Šuliću, Dančama, Kalamoti (Donje čelo i Bezdan), Belvederu i Gjivovićima također su završeni radovi uređenja koji su obuhvatili popravljanje ograda, skalica i rukohvata, betoniranje oštećenih podesta, zidova i skalina te popravljanje i postavljanje tuševa. Ugovornom izvođaču tvrtki Frendy d.o.o preostali su radovi na opremanju i uređenju javnih kupališta na Elafitima, Vrbici, Štikovici, Titovoj Vili, Trstenom i Orašcu, čiji je dovršetak planiran do kraja lipnja, a sredstva predviđena u proračunu za uređenje i održavanje plaža prije početka ljetne sezone iznose 1.717.000,00 kuna.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Milijun kuna subvencija za dubrovačke tradicijske obrtnike

Ukupno 42 ugovora o subvencioniranju tradicijskih obrta na području Dubrovnika za 2020. u vrijednosti od 1.008.000,00 kuna dodijelio je prošlog utorka gradonačelnik Mato Franković. Subvencije su odobrene tradicijskim deficitarnim obiteljskim obrtima odnosno proizvodnim i uslužnim obrtima, poput obrta za obradu kamena, izradu izvornih suvenira, rukotvorina i autohtonih proizvoda, obrta za obradu željeza i metala, izradu ključeva i brava, kao i krojačkim obrtima, frizerima, postolarima, zlatarima i urarima. Na natječaj za dodjelu potpora prijavilo se 52 obrtnika, od čega je njih 42 zadovoljilo propisane kriterije i uvjete.

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 24. lipnja 2020.

Pročitajte još

[FOTO] MALOLJETNIČKO NASILJE NA PROFILU ‘MOLI SE DUBROVNIK’ Brutalnost s TikToka izašla na ulicu

Nora Di Leo

BALKAN ROADSHOW 2024. Turistička ponuda Dubrovnika predstavljena u Aziji

Dulist

OD 9 DO 13:30 U nedjelju se zbog Du Motiona zatvaraju pojedine prometnice

Dulist