GradUrednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Tvrđava Imperial vraćena Gradu

Jednoglasnom odlukom vijećnika Gradskog vijeća Grada Dubrovnika, na 30. sjednici održanoj 4. lipnja 2020. godine, prihvaćena je odluka o utvrđenju raskida Ugovora o koncesiji tvrđave Imperial, zaključenog između Grada Dubrovnika i Razvoj Golf d.o.o. 25. ožujka 2009. godine.
-Cesta na Srđu vraća se u prostorni plan i nakon toga krećemo s postupkom izrade dokumentacije konstrukcije tvrđave Imperial. Taj postupak će voditi Zavod za obnovu Dubrovnika, a nakon toga će Grad Dubrovnik ići u rekonstrukciju tvrđave, kojoj će osnovna namjena biti Muzej Domovinskog rata, ali će imati i društveni prostor i ugostiteljski sadržaj i sve ono što je potrebno u sklopu jednog takvog objekta. Na nama je da kreiramo tu priču i budućnost ovog izuzetno važnog povijesnog mjesta za Grad Dubrovnik. Tvrđavu Imperial vraćamo Gradu i građanima – izjavio je dubrovački gradonačelnik Mato Franković u povodu izglasavanja ove odluke.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Prošireno 140 metara omiljenog šetališta

Radovi na uređenju Šetnice Nika i Meda Pucića odlično napreduju i privodi se kraju posljednjih 90-ak metara proširenja, s čime će se završiti najzahtjevniji radovi na šetnici. Do sad je prošireno 140 metara šetnice, a nakon završetka radova nova širina bit će 2,40 metara uz dodatnih 20 centimetara za smještaj ograde. Kroz desetak dana kreće se i s montažom pješačke ograde na njezinom proširenom dijelu. Planirano je da se radovi proširenja te montaže ograde završe do 1. srpnja. Također će se u narednim danima pristupiti izradi podloge šetnice od ‘Tricikla’ do Ville Elite. Potom slijede radovi brušenja podloge i ugradnje kamenih faša te montaža rasvjetnih tijela i urbane opreme. Podsjetimo, cjelovitim uređenjem Šetnice Nika i Meda Pucića obuhvaćena je sanacija južnog podzida, uređenje partera, postavljanje novih tijela javne rasvjete, uređenje hidrantske mreže s podzemnim hidrantima te uklanjanje stare i postavljanje nove, tipizirane urbane opreme.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

GK Ploče iza Grada dobiva garažu i parkiralište za 82 vozila

Izrađeno je idejno rješenje za garažu s vanjskim parkiralištem za ukupno 82 vozila u Ulici Frana Supila. Gradnja je planirana na mjestu postojećeg igrališta u naselju Zlatni potok, a zbog specifičnosti lokacije i terena, idejno rješenje predviđa građevinu s četiri razine s ukupno 63 garažna mjesta te otvoreno parkiralište na krovu objekta s 19 parkirališnih mjesta. Idejno rješenje predstavljeno je predsjedniku GKPloče iza Grada Srđanu Obadu, nakon čega je uvažen prijedlog stanovnika da se u projekt uvrsti i dodatna krovna etaža na kojoj će se urediti dječje igralište.
Kolni pristup predviđen je s Ulice Frana Supila, a preliminarno idejno rješenje predviđa i mogućnost pješačkog pristupa od skala do ulice Zlatni potok. Promet unutar garaže odvijat će se jednosmjerno po etažama preko rampi, a za pješačku komunikaciju planirano je stubište i osobno dizalo, koje će omogućiti nesmetano kretanje osobama s invaliditetom odnosno osobama smanjene pokretljivosti. Rješenje također predviđa pet parkirališnih mjesta za osobe s invaliditetom.

Ovaj iznimno važan komunalni projekt jedan je od rezultata sastanka predstavnika kotara s gradonačelnikom Matom Frankovićem na kojem se razgovaralo o ključnim problemima i mogućnostima poboljšanja kvalitete života stanovnika ovog kotara.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 10. lipnja 2020.

Pročitajte još

GRAD DUBROVNIK DIO KEKS OBITELJI Platite režije bez naknade preko aplikacije

Dulist

SVEUČILIŠTE U DUBROVNIKU Priča o europskim izborima na kampusu

Dulist

Otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru nastavlja se idući tjedan

Dulist