GradUrednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Naglasak na skladu i kvaliteti života građana

Više od šest sati trajao je zbor građana GK Grad, održan u subotu u dvorani Ivana Pavla II., a na zboru je sudjelovao i gradonačelnik Mato Franković.
— Mislim da smo od zadnjeg susreta napravili sjajne iskorake i da nijedna povijesna jezgra u Hrvatskoj nema ovakav sklad kakav smo mi imali u 2023. godini. Policijska uprava je zbog glasne glazbe na području povijesne jezgre u 2023. godini postupala samo jednom – istaknuo je gradonačelnik. Govoreći o održivosti turizma i kratkoročnom najmu još jednom je istaknuo glavni cilj gradske uprave; dugoročna održivost i kvaliteta života s oživljavanjem povijesne jezgre sukladno smjernicama prvog hrvatskog Plana upravljanja. Izdvojene su brojne poduzete mjere kao što su ugrađeni mjerači buke, usluga paketomata i dostava elektrovučnim vozilima. Grad Dubrovnik otvorio je novu osnovnu školu i kupio dva stana za davanje u najam obiteljima s više djece, a u tijeku je natječaj za subvencije za zamjenu i obnovu stolarije.

Nakon GK Ploče iza Grada i GK Grad, ciklus zbora građana nastavlja se u tjednima nakon Uskrsa na ostalim područjima grada.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dodjela potpora stanovnicima povijesne jezgre za obnovu stolarije

Grad Dubrovnik objavio je javni poziv za dodjelu potpora stanovnicima povijesne jezgre za očuvanje i obnovu tradicionalne stolarije za 2024. godinu. Potpore će se dodjeljivati kroz dvije mjere. Održavanje postojeće stolarije podrazumijeva sufinanciranje ukupnih troškova sa 70 posto, ali ne više od 1.000 eura s uključenim PDV-om po kućanstvu, dok ostatak troška od 30 posto snose sami prijavitelji. Druga mjera odnosi se na zamjenu postojeće stolarije, za sufinanciranje ukupnih troškova s 50 posto, ali ne više od 2.500 eura s uključenim PDV-om po kućanstvu, dok ostatak troška od 50 posto snose sami prijavitelji. Potpore se mogu odobriti samo za stambene objekte koji se koriste za potrebe stanovanja, ne i za one koji se iznajmljuju u turističke ili neke druge svrhe. Program je izrađen u skladu sa smjernicama Plana upravljanja svjetskim dobrom UNESCO-a.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dvije obitelji uselit će u gradske stanove, uručeni ključevi

Nakon provedenog javnog natječaja za utvrđivanje nove Liste reda prvenstva za davanje gradskih stanova u najam, gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i pročelnica Upravnog odjela za gospodarenje imovinom, opće i pravne poslove Marijeta Hladilo uručili su u petak ključeve gradskih stanova korisnicima koji su to pravo ostvarili natječajem: Božu Stjepoviću i Manueli Damjanac. Lista prvenstva za davanje u najam gradskih stanova ne odnosi se na projekt Dubrovačke stanogradnje nego na građane Dubrovnika nižeg socijalnog statusa, žrtve obiteljskog nasilja, osobe od posebnog značenja za Grad Dubrovnik iz područja znanosti, zdravstva, kulture, športa i sl. te deficitarne profesije za koje se ocijeni da su prijeko potrebne Gradu Dubrovniku.

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 20. ožujka 2024.

Pročitajte još

[FOTO] MALOLJETNIČKO NASILJE NA PROFILU ‘MOLI SE DUBROVNIK’ Brutalnost s TikToka izašla na ulicu

Nora Di Leo

BALKAN ROADSHOW 2024. Turistička ponuda Dubrovnika predstavljena u Aziji

Dulist

OD 9 DO 13:30 U nedjelju se zbog Du Motiona zatvaraju pojedine prometnice

Dulist