Grad

DVA GRADA PRIJATELJA Djelatnici gradskih uprava Bad Homburga u Dubrovniku

DVA GRADA PRIJATELJA Djelatnici gradskih uprava Bad Homburga u Dubrovniku

Nastavljajući projekt razmjene djelatnika gradskih uprava Bad Homburga i Dubrovnika,  za goste iz grada prijatelja Bad Homburga organiziran je trodnevni program upoznavanja s radom gradskih institucija i njihovim projektima. Primili su ih dubrovački gradonačelnik Mato Franković, s pročelnicom Upravnog odjela za poslove gradonačelnika Ivanom Brnin i pročelnikom Upravnog odjela za obrazovanje, sport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživom Brčićem.

Središnji dio programa bilo je upoznavanje s projektima koje Grad Dubrovnik organizira za mlade i s mladima. Pročelnik Dživo Brčić i zamjenik pročelnika Miho Katičić predstavili su projekte Mladi i Grad skupa, Forum mladih Grada Dubrovnika, Grad Dubrovnik prijatelj djece te posebno postupak uređenja, osnivanja i razvoja Centra za mlade Dubrovnik te namjeru Grada Dubrovnika da do kraja ove godine osnuje ustanovu Centar za djecu, mlade i obitelj Grada Dubrovnika.

Pojedina područja djelovanja Centra za mlade predstavili su Anja Marković, Suada Salčić, Nera Pavlović, Filip Grgurević i Žarko Dragojević. Također, djelatnici Bad Homburga su popratili novi gradski projekt NEB (

New European Bauhaus) u prostorima TUP-a. Ujedno su posjetili i Muzej Domovinskog rata na Srđu.

Gradonačelnik je istaknuo kako se na ovaj način intenzivira odnos između dva grada prijatelja koja razvijaju suradnju na brojnim poljima te je izvrsna prilika za učenje s obje strane.

Planira se i nastavak projekta, kada bi se djelatnici Grada Dubrovnika trebali upoznati s djelovanjem tamošnjih centara za mlade, dok je krajem kolovoza u planu i gostovanje jednog mladog dubrovačkog benda na Festivalu mladih u Bad Homburgu.

Pročitajte još

BALKAN ROADSHOW 2024. Turistička ponuda Dubrovnika predstavljena u Aziji

Dulist

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist