GradUrednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Uređuje se tri kilometra duga cesta Kliševo-Mrčevo

Grad Dubrovnik je putem nad­ležnog upravnog odjela za promet započeo izvođenje radova na sanaciji nerazvrstane ceste Kliševo – Mrčevo. Trenutno se izvode završni radovi pri­preme za asfaltiranje na prvoj, 700 metara dugoj, dionici od naselja Kli­ševo pa do križanja ‘Kadina ploča’. Navedena dionica planira se završiti do sredine rujna, dok je završetak 3,2 kilometra duge ceste predviđen kra­jem godine.
Sanacija cjelokupne ceste u punom profilu od 5,5 metara izvodi se u sklopu programa pojačanog održavanja grad­skih prometnica, a koji provodi ugo­vorni izvođač, tvrtka Tehnogradnja.
Ukupna vrijednost ove investicije, koja će omogućiti kvalitetnu pove­zanost ovog dijela Dubrovačkih gornjih sela, a time i novi poticaj razvoju ruralnog turizma, iznosi 8 milijuna kuna.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Uskoro sprave za djecu s poteškoćama u razvoju

Usklopu programa održavanja dječjih i sportskih igrališta postavit će se sprave za djecu s invaliditetom i smanjenom fizičkom pokretljivosti na tri dječja igrališta. Trenutačno se rade temelji na dječjem igralištu na Batali gdje će biti postavljen vrtuljak za djecu u invalidskim kolicima, dok se u parku Luja Šoletića u Gružu planira postaviti ljuljačka za djecu u invalidskim koli­cima te kombinirana ljuljačka u Bogiši­ćevom parku na Ilijinoj glavici. Sprave su izrađene od tvrtke Vojtek d.o.o. i ispod svake će se postaviti anti stres gumena podloga kako bi djeca osjećala sigurnost tijekom igranja i druženja.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Grad sufinancira udžbenike za srednjoškolce

Pozivaju se roditelji učenika srednjih škola, s prebiva­lištem na području Grada Dubrovnika, da podnesu Zahtjev za sufinanciranje nabavke udžbenika. Naime, Grad će i ove godine sufinancirati kupnju udžbenika u iznosu do 1.000 kuna. Zahtjev se dostavlja na propisanom obrascu Uprav­nom odjelu za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Grada Dubrovnika, a iz Odjela pozivaju rodite­lje da ga čim prije podnesu, dok se račun može priložiti i naknadno, nakon što se udžbenici kupe.
Naime, sukladno Pravilniku o sufinanciranju nabave udž­benika učenicima/cama srednjih škola Grad Dubrovnik će sufinancirati udžbenike uz predočenje originalnog računa za kupnju školskih udžbenika i potvrdu o redovitom poha­đanju srednje škole. Ujedno je potrebno priložiti potvrdu o prebivalištu na području Grada za oba roditelja, ne stariju od 6 mjeseci.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

U prvom tjednu iz povijesne jezgre uklonjeno 13 bankomata

Provođenje Odluke Grada Dubrov­nika o ograničavanju postavljanja ban­komata u povijesnoj jezgri već u prvom tjednu pokazuje odlične rezultate. Od kada su na snagu stupila prva Rješenja o uklanjanju, već maknuto 13 uređaja, i to četiri u ulici Od Puča, tri sa Straduna, po dva iz Boškovićeve i Široke ulice te po jedan iz Restićeve ulice i s Gundu­lićeve poljane. Za prekršitelje su pred­viđene visoke novčane kazne, a Komu­nalno redarstvo Grada Dubrovnika svakodnevno će i dalje provjeravati lokacije u povijesnoj jezgri i ispisivati kazne na dnevnoj bazi. Ipak, prema najavama, očekuje se uklanjanje i svih preostalih bankomata koji su postav­ljeni bez suglasnosti konzervatora.

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 28. kolovoza 2019.

 

Pročitajte još

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Andro Vidak na Orsuli je ostavio četiri apartmana! Ima nove velike planove za taj gradski park!

Barbara Đurasović

UŽIVO OD 10 SATI Pratite otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru

Dulist

JAVNI POZIV Grad sufinancira nabavu, instaliranje i ugradnju solarnih modula na obiteljskim kućama

Dulist