AktualnoUrednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Izdane prve novčane kazne za bankomate

Nakon isteka roka po upravnom postupku čijim rješenjem je naloženo uklanjanje postavljenih bankomata s otvora zgrade, Komunalno redarstvo je u ponedjeljak izdalo rješenja kojima je novčano kažnjeno sedam objekata u povijesnoj jezgri, u iznosu od 10 tisuća kuna. Sllijedom rješenja, korisnici prostora su uklonili dva bankomata, od kojih se jedan nalazio u Boškovićevoj ulici, a drugi na Stradunu. Nakon što isteknu rokovi za plaćanje, a ako korisnici prostora preostale bankomate ne uklone, izdat će se novo rješenje s iznosom koji će svaki naredni put biti dvostruko veći i može ići do najviše milijun kuna. U međuvremenu, Komunalno redarstvo prekršitelje će svakodnevno nastaviti kažnjavati izdavanjem obveznih prekršajnih naloga, u iznosu od 10 tisuća kuna dnevno za pravne osobe plus dvije tisuće kuna dnevno za odgovornu osobu, dok će iznosi za prekršitelje fizičke osobe biti u iznosu od dvije tisuće kuna dnevno. Podsjetimo, Izmjenama i dopunama Odluke o komunalnom redu, kojima je Grad Dubrovnik propisao zabranu postavljanja bankomata i drugih uređaja u otvore na zgradama u povijesnoj jezgri, Dubrovnik je postao prvi hrvatski grad koji je svojim aktima uredio pitanje postavljanja bankomata kako bi zaštitio uNesCo-vu spomeničku baštinu. Korisnici prostora u Širokoj ulici prošli su tjedan sami uklonili sporne bankomate prije isteka roka i tako izbjegli plaćanje visokih novčanih kazni.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Obnovljen sportski teren i dječje igralište u Sustjepanu

Na sportskom terenu i dječjem igralištu u Sustjepanu dovršeni su radovi uređenja. Teren je asfaltiran te je postavljeno novo žičano pletivo na konstrukciji ograde. Na mjestima iza golova konstrukcija je ojačana sajlama od nehrđajućeg čelika, a izvedeno je i betonsko ojačanje temeljnog zida na dijelu ograde. Izvršeni su popravci i bojanje ogradne konstrukcije te koševa i golova na koje su također postavljene mrežice, a nanovo su obojeni zidovi i tribine. Na tribinama je postavljena i zaštitna ograda. Na dječjem igralištu su popravljene i učvršćene sprave, zamijenjene su letvice na ogradi igrališta te je postavljena antistres gumena podloga kod tobogana. Vrijednost ulaganja ukupno iznosi 244.989,01 kuna s PDV-om.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Provedena rekonstrukcija javne rasvjete Trstenog

U okviru godišnjeg plana aktivnosti održavanja sustava javne rasvjete Grada Dubrovnika rekonstruiran je dio javne rasvjete naselja Trsteno. Uz standardnu primjenu mjera energetske učinkovitosti i smanjenja svjetlosnog onečišćenja, izvršena je izmjena tehnološki zastarjelih i dotrajalih svjetiljki u naselju. Ukupna vrijednost investicije iznosila je 27 tisuća kuna bez PDV-a, a ubuduće će se značajno smanjiti troškovi održavanja rasvjete ovog područja.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Nove skale od magistrale do Ulice Bartola Kašića

Kod novoizgrađenog autobusnog ugibališta ispod vrtića ‘Pčelica’ u Novoj Mokošici započela je izgradnja skala koje će povezivati Ulicu Bartola Kašića i ulicu Uz magistralu, odnosno bivšu županijsku cestu Sustjepan-Lozica. Izgradnjom skala osigurat će se kvalitetnija i sigurnija pješačka komunikacija svim stanovnicima prema Osnovnoj školi Mokošica, a posebice učenicima koji u školu putuju autobusom, kao i građanima nastanjenim ispod magistrale, tj. na predjelu Rijeke dubrovačke. Ukupna vrijednost radova koji su započeli sredinom kolovoza iznosi 380 tisuća kuna, a bit će završeni do početka školske godine.

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 21. kolovoza 2019.

Pročitajte još

[FOTO] Katji Bakija dodijeljeno Priznanje Doma Marina Držića

Dulist

TURISTIČKE BROJKE U DUBROVNIKU ‘Odličan početak sezone’

Dulist

16 ROTACIJA TJEDNO AMSTERDAM – DUBROVNIK Značajno povećanje broja letova nizozemskog avioprijevoznika

Dulist