Urednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

POTPISAN UGOVOR
Radi se glavni projekt za novu multifunkcionalnu dvoranu u Gospinom polju

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Nova sportska multifunkcionalna dvorana u Gospinom polju bit će završena do zadanih rokova, odnosno spremna za Svjetsko rukometno prvenstvo 2025., a njezinom izgradnjom ujednoćemo riješiti problem dvoranskog sporta u Dubrovniku za narednih 50 godina – rekao je gradonačelnik Mato Franković u prigodi potpisivanja ugovora s odabranim izvođačem za izradu glavnog i izvedbenog projekta s troškovnikom buduće dvorane. Ugovor je potpisan s tvrtkom KAP4 d.o.o. iz Zagreba, a vrijedan je 3.681.250,00 kuna s PDV-om.
– Za financiranje gradnje dvorane računamo dijelom i na EU fondove te druge izvore – kazao je gradonačelnikFranković. Prema prihvaćenom idejnom rješenju, objekt će na tri etaže imati dvije dvorane. Veća dvorana ujedno će se moći podijeliti na šest dijelova. Kapacitet gledališta bit će oko 4.000 sjedala, dok će u podzemnoj garaži biti smješteno 400 parkirališnih mjesta za osobne automobile. Osim za sport, multifunkcionalni prostor koristit će se za održavanje kongresa, koncerata i druge kulturne sadržaje.

Izgradnjom ove i obnovom postojeće dvorane u neposrednoj blizini, Dubrovnik će dobiti dvoranski kompleks, prvi takvog opsega u Europi, koji će u budućnosti omogućiti domaćinstvo brojnim svjetskim natjecanjima u dvoranskim sportovima.

NOVA EU SREDSTVA
Stižu 23 podzemna spremnika za odvojeno prikupljanje otpada

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Gradu Dubrovniku odobrena su sredstva Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u iznosu od 724.835,74 kuna s PDV-om za projekt ‘Nabava podzemnih spremnika za Grad Dubrovnik’. Kroz projekt ukupne vrijednosti 1.812.089,36 kuna s PDV-om Grad Dubrovnik nabavit će 23 podzemna spremnika za odvojeno prikupljanje komunalnog otpada volumena tri kubična metra, a predviđeno je i održavanje četiri edukativne radionice te tiskanje promotivnog materijala. Osnovne prednosti ovakvih spremnika, uz veliki kapacitet, jesu primjereniji vizualni izgled i manji broj odlagališta na ulicama, smanjenje neugodnih mirisa, uštede na prostoru te dugi vijek eksploatacije samih spremnika.

GRADOVI PRIJATELJI
Nastavlja se dugogodišnji program stipendiranja vukovarskih studenata

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Grad Dubrovnik nastavlja provoditi dugogodišnji program stipendiranja vukovarskih studenata i u akademskoj 2022./2023. godini. Naime, Grad Dubrovnik već dugi niz godina stipendira studente grada prijatelja Vukovara i to na način da deset vukovarskih studenata stipendira s iznosom od 800,00 kuna mjesečno tijekom deset mjeseci trajanja akademske godine. Sporazum se potpisuje za svaku pedagošku godinu nakon donošenja proračuna Grada Dubrovnika. Dva grada prijatelja, ujedno simboli Domovinskog rata, Sporazum o suradnji potpisali su još ratne 1993. godine u Dubrovniku, a stipendiranje vukovarskih studenata, tek je jedan od brojnih primjera međusobne suradnje.

Vukovarske studentice i studenti, korisnici stipendija, studijske programe pohađaju na sveučilištima u Zagrebu i Osijeku, ali i u Varaždinu, Zadru ili Puli.

Pročitajte još

ANDRO VIDAK NAJAVIO SVEČANO OTVORENJE: Neizmjerno sam zahvalan zbog velike podrške dubrovačke javnosti!

Andrea Tomurad

[FOTO/VIDEO] KAKAV UŽAS NA LAPADSKOJ OBALI Marina Frapa poplutala u fekalijama

Dulist

Napustio nas je Nikša Bender, dugogodišnji turistički djelatnik

Dulist