GradUrednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

grad 573

Izvode se radovi na izgradnji raskrižja u Zatonu Velikom

Započeli su radovi prometnog uređenja križanja na državnoj cesti D8 u Zatonu Velikom, a koji se izvode kao preduvjet realizaciji projekta izgradnje vatrogasnog doma DVD Zaton. Naime, budući objekt vatrogasnog doma, koji će imati i društvenu namjenu, planira se graditi uz sjeverni rub državne ceste D-8 i preko novoformiranog križanja bi se spajao na postojeću javnu prometnu mrežu. Za predmetno raskrižje Grad Dubrovnik je prethodno izradio potrebnu projektnu dokumentaciju ukupne vrijednosti 38.750,00 kuna s PDV-om, a radovi koje izvodi tvrtka Strabag u ukupnoj vrijednosti od 958.839,66 kuna s PDVom financiraju se sukladno sporazumu Grada Dubrovnika i Hrvatskih cesta u omjeru od 50 posto sufinanciranja. Izgradnja Vatrogasnog Doma na ovoj lokaciji uvjetovana je prometnim uređenjem križanja na način da se na državnoj cesti izgradi traka za lijeve i desne skretače i preduvjet je ishođenju građevinske dozvole za izgradnju objekta vatrogasnog doma za koji je prethodno dovršena projektna dokumentacija. Izgradnja trake za lijeve skretače će se realizirati proširenjem državne ceste prema sjeveru, a desni skretač s državne ceste iz smjera Dubrovnika ukupne je dužine 41,89 metara.

Ugovoreni rok završetka radova je 14. siječnja 2023. godine.

Krizanje Vatrogasni dom Zaton 2 1

Objavljena publikacija ‘Rani znaci autizma’

Udruga Poseban prijatelj, uz financijsku potporu Grada Dubrovnika, izdala je novu publikaciju pod nazivom ‘Rani znaci autizma’. Izdavanje ove publikacije dijelom je projekta ‘Autizam: jučer, danas, sutra’. Oko 1 posto opće populacije u Europi ima poremećaj iz spektra autizma. No radi se o širokom rasponu poremećaja u razvoju, tako da je svaka dijagnoza drugačija i svaka osoba u spektru ima različite simptome i potrebe. Jako varira dob za prepoznavanje autizma, kao i intenzitet raznih simptoma. Publikacija predstavlja pomoć roditeljima u uočavanju simptoma autizma te ih upućuje na postupke rane procjene i rane intervencije. Od iznimne je važnosti prepoznati rane znakove autizma, kako bi se na vrijeme započelo s rehabilitacijom.

 

autizam grad

djed mraz

Za nezaboravan početak Adventa najmlađima, u Dubrovnik ravno iz Laponije stiže Djed Mraz. Druženje će se održati u atriju Kneževa dvora ove subote od 15 do 18 sati i u nedjelju od 10 do 12 te od 15 do 19 sati, gdje će dječica imati priliku upoznati Djedicu i u njegov 
sandučić ubaciti svoje želje i poruke.

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 24. studenog 2022.

Pročitajte još

Grmljavinsko nevrijeme ipak će nas zaobići?!

Dulist

ČEP U PROMETU: Spojili se Župa i grad

Dulist

Ostvareno 2 milijuna noćenja, 11 dana ranije nego lani

Dulist