GradUrednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Izvode se radovi na izgradnji raskrižja u Zatonu Velikom

Započeli su radovi prometnog uređenja križanja na državnoj cesti D8 u Zatonu Velikom, a koji se izvode kao preduvjet realizaciji projekta izgradnje vatrogasnog doma DVD Zaton. Naime, budući objekt vatrogasnog doma, koji će imati i društvenu namjenu, planira se graditi uz sjeverni rub državne ceste D-8 i preko novoformiranog križanja bi se spajao na postojeću javnu prometnu mrežu. Za predmetno raskrižje Grad Dubrovnik je prethodno izradio potrebnu projektnu dokumentaciju ukupne vrijednosti 38.750,00 kuna s PDV-om, a radovi koje izvodi tvrtka Strabag u ukupnoj vrijednosti od 958.839,66 kuna s PDVom financiraju se sukladno sporazumu Grada Dubrovnika i Hrvatskih cesta u omjeru od 50 posto sufinanciranja. Izgradnja Vatrogasnog Doma na ovoj lokaciji uvjetovana je prometnim uređenjem križanja na način da se na državnoj cesti izgradi traka za lijeve i desne skretače i preduvjet je ishođenju građevinske dozvole za izgradnju objekta vatrogasnog doma za koji je prethodno dovršena projektna dokumentacija. Izgradnja trake za lijeve skretače će se realizirati proširenjem državne ceste prema sjeveru, a desni skretač s državne ceste iz smjera Dubrovnika ukupne je dužine 41,89 metara.

Ugovoreni rok završetka radova je 14. siječnja 2023. godine.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Objavljena publikacija ‘Rani znaci autizma’

Udruga Poseban prijatelj, uz financijsku potporu Grada Dubrovnika, izdala je novu publikaciju pod nazivom ‘Rani znaci autizma’. Izdavanje ove publikacije dijelom je projekta ‘Autizam: jučer, danas, sutra’. Oko 1 posto opće populacije u Europi ima poremećaj iz spektra autizma. No radi se o širokom rasponu poremećaja u razvoju, tako da je svaka dijagnoza drugačija i svaka osoba u spektru ima različite simptome i potrebe. Jako varira dob za prepoznavanje autizma, kao i intenzitet raznih simptoma. Publikacija predstavlja pomoć roditeljima u uočavanju simptoma autizma te ih upućuje na postupke rane procjene i rane intervencije. Od iznimne je važnosti prepoznati rane znakove autizma, kako bi se na vrijeme započelo s rehabilitacijom.

 

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Za nezaboravan početak Adventa najmlađima, u Dubrovnik ravno iz Laponije stiže Djed Mraz. Druženje će se održati u atriju Kneževa dvora ove subote od 15 do 18 sati i u nedjelju od 10 do 12 te od 15 do 19 sati, gdje će dječica imati priliku upoznati Djedicu i u njegov 
sandučić ubaciti svoje želje i poruke.

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 24. studenog 2022.

Pročitajte još

Počinje sanacija oštećenog asfalta na prometnicama, radit će se noću

Dulist

[FOTO/VIDEO] KAKAV UŽAS NA LAPADSKOJ OBALI Marina Frapa poplutala u fekalijama

Dulist

Napustio nas je Nikša Bender, dugogodišnji turistički djelatnik

Dulist