Grad

ODLUKA PRED VIJEĆNICIMA Grad za 10 posto povećava cijenu zakupa javnih površina

ODLUKA PRED VIJEĆNICIMA Grad za 10 posto povećava cijenu zakupa javnih površina

Gradski vijećnici idućeg će četvrtka raspravljati o povećanju zakupnine za korištenje javnim površinama Grada Dubrovnika. Cijene će se povećati za 10 posto. U objašnjenju odluke tako se navodi da se cijena nije mijenjala još od 2017. godine. Inače, sukladno Odluci o zakupu javnih površina visina zakupnine se od 1. siječnja 2020. do 31. prosinca 2024. može povećavati ili smanjivati do 10 posto godišnje. Ista odluka predviđa da će povećanje ili smanjenje zakupnine Gradsko vijeće utvrditi do 30. lipnja tekuće godine za narednu godinu, a najkasnije do 30. studenog tekuće godine za narednu godinu.
-Povjerenstvo je predložilo ovu mjeru u krajnjem roku (do 30. studenog) budući je u svibnju i lipnju još bilo neizvjesno kakva će biti turistička sezona 2022. godine – objašnjeno je u odluci koja se nalazi pred gradskim vijećnicima.
Inače, visina zakupnine plaća se po metru kvadratnome ovisno o zoni te djelatnosti koja se obavlja. Ugostitelji su tako za stolove i stolice do sad plaćali iznose od 230 do 50 kuna po metru kvadratnom, ovisno o zoni u kojoj se javna površina nalazi. Zona je sedam, a najskuplji ‘kvadrat’ je u prvoj zoni koja uključuje Placu, Lužu i Brsalje. Tu će se cijena po ‘kvadratu’ povećati s 230 na 308 kuna.
Cijelu odluku pogledajte u nastavku.

Izmjene Pravilnika o visini zakupnine

Pročitajte još

Maro Kristić: Svi smo zakazali i uzrokovali nered na tržištu rada

Dulist

[FOTO] ZBOR GRAĐANA GK GRAD Evo što sve tišti stanovnike unutar zidina

Dulist

Dubrovačka biskupija traži zakupce za prostore u Gradu i Mlinima

Dulist