GradUrednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PREDSTAVLJENE BROJNE INVESTICIJE
Pregled gradskih projekata povodom pet godina mandata

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković u povodu pet godina mandata predstavio je u Lazaretima prošli tjedan najznačajnije realizirane projekte i investicije u tijeku. Uz brojne kapitalne projekte, jedno od temeljnih postignuća u posljednjih pet godina, istaknuo je gradonačelnik, stjecanje je nove imovine. Interesi grada i građana zaštićeni su kupnjom većinskog paketa dionica UTD Raguse, preuzimanjem vlasničkog udjela nad Lukom Dubrovnik i i kupnjom društva TUP d.d. U tijeku su ili pri kraju izvedbe brojni projekti koji će podići kvalitetu života u gradu poput rekonstrukcije Lapadske obale, gradnja doma umirovljenika u Gružu, škole u Ulici Ilije Sarake u povijesnoj jezgri te gradnja Groblja Dubac. Istaknuo je i kako je u posljednjih pet godine za gradske projekte osigurano više od milijardu kuna bespovratnih sredstava iz EU fondova, s ciljem da se do kraja 2025. povuče nove tri milijarde kuna iz EU fondova. Gledajući u budućnost, izdvojio je nastavak realizacije projekta Dubrovačke stanogradnje i to u Solitudu, gradnju azila za nezbrinute životinje, nadogradnju OŠ Mokošica, multifunkcionalnu dvoranu u Gospinom polju, kao i centar za pružanje usluga u zajednici, a brojni drugi projekti su također u fazama projektiranja.

NAJVAŽNIJI DIO AGLOMERACIJE
Pokrenuta javna nabava za uređaj za pročišćavanje otpadnih voda Petka

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Postupak javne nabave za projektiranje i izgradnju novog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda Petka na lokaciji postojećeg postrojenja, kao i postrojenja za solarno sušenje mulja na Osojniku, a koji su dijelovi Aglomeracije Dubrovnik, objavljen je 31. svibnja. Najveći benefit izgradnje novog UPOV-a Petka za građane jest da će u more nakon procesa pročišćavanja odlaziti samo tehnički čista voda.
– Izgradnjom suvremenog postrojenja u povijest će otići postojeći zastarjeli uređaj kojeg djelatnici Vodovoda iznimnim naporima održavaju funkcionalnim, a realizacijom svih segmenata Aglomeracije naš Grad će konačno imati standard kakav smo odavno zaslužili – rekao je gradonačelnik Mato Franković. Radovi podrazumijevaju izgradnju Uređaja za pročišćavanje otpadnih voda 2. stupnja pročišćavanja koji se sastoji od tri glavne tehnološke cjeline: mehaničkog pročišćavanja, biološkog pročišćavanja te obrade mulja. U sklopu radova izgradit će se novo postrojenje s pripadajućom opremom, postrojenje za obradu mulja, hidrotehnički tunel duljine oko 350 metara te podmorski ispust dužine 835 metara.

INICIJATIVA GRADA
Krenuli radovi na pješačkom prijelazu na Nuncijati

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Započeli su pripremni radovi na izgradnji i uređenju nogostupa na državnoj cesti na Nuncijati. Novi pješački prijelaz sa semaforima smjestit će se istočno od postojećeg ulaza u naselje Nuncijata kod spoja državne ceste D8 i Ulice Đura Basaričeka te će se dodatno urediti i spoj ceste s ovom ulicom, odnosno prilagoditi postojeći skalini. Planirano je da svi radovi budu završeni do kraja lipnja. Na inicijativu Grada i u dogovoru s Hrvatskim cestama, Grad Dubrovnik financirao je prometni elaborat kojeg je izradio Fakultet prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu te ishodio potrebne suglasnosti, a financirat će i građevinske radove, dok će Hrvatske ceste financirati potrebnu opremu i signalizaciju. Na ovaj način Grad Dubrovnik riješit će dugogodišnji problem stanovnika Nuncijate koji nisu imali adekvatno označen prijelaz preko ceste koja prolazi rubnim dijelom naselja i koja je pod upravljanjem Hrvatskih cesta.

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović