DuList PROMOGrad

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Grad osigurao stan za djecu Doma Maslina

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković predao je u utorak ravna­teljici Dječjeg doma Maslina Ilijani Stojanović, uz prisustvo predsjednice Upravnog vijeća Doma Zrinke Raguž, ključeve gradskog stana u Gružu, za potrebe zbrinjavanja mladih koji s navršenom punoljetnosti napuštaju dom. U stan od 43 kvadratna metra bit će smještena dva korisnika koja uskoro odlaze iz Doma Maslina, čime će im biti olakšan prelazak na samo­stalan život. Organizirano stanova­nje uz povremenu podršku moguće je koristiti do navršene 21. godine života i služi za osamostaljenje za budući život. Grad će također nastojati osigu­rati sredstva za adaptaciju i oprema­nje stana, kroz natječaj Unapređivanje infrastrukture za pružanje socijalnih usluga kao podrška procesu deinstitu­cionalizacije – druga faza.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dogovoreni bolji radni uvjeti za djelatnike Libertasa

Grad Dubrovnik nastavlja rješava­nje problema JGP Libertas Dubrovnik d.o.o., između ostalog i u vidu unapređenja radnih uvjeta djelatnika druš­tva. Već od ovog srpnja, radnicima će biti vraćeno pravo na povlašteni pokaz članovima uže obitelji. Svakom vozaču ubuduće će se podmiriti nadoknada troškova produljenja vozačke dozvole i memorijske kartice vozača, a unutar pet godina odobrit će im se i pet plaće­nih radnih dana za potrebe periodične izobrazbe. Povećanje plaće vozačima očekuje se u drugoj polovici 2020. godine, nakon provedenog financijskog restruktu­riranja društva Libertas Dubrovnik. Odrađeni sati koji nisu iskorišteni kao slobodni dani plaćaju se kao prekovre­meni, a svi postojeći zaostaci prekovre­menih iz prethodnih razdoblja bit će riješeni do kraja srpnja. Ovisno o okol­nostima pojedinih slučajeva, kada za to postoji opravdan razlog, ugovori o radu vozača sklapat će se na neodređeno vri­jeme s probnim rokom od 6 mjeseci.

Radnicima u operativnom sektoru Libertasa, Čistoće i Vrtlara u razdo­blju od sljedećih šest mjeseci bit će isplaćeno 400 kuna neto mjesečno, jer u najvećoj mjeri podnose teret poslovanja zbog povećanog opsega posla

DUBROVAČKI I SPLITSKI GRADONAČELNICI: ‘Ustrajat ćemo na izmjenama Zakona o cestovnom prometu’

Gradonačelnici Splita i Dubrovnika nastav­ljaju svoju suradnju oko izmjena i dopuna Zakona o cestovnom prometu. Andro Krstulović Opara i Mato Franković u ponedjeljak su iz Splita poručili kako je trenutno stanje na gradskim prometnicama njihovih gradova neodrživo stoga je potrebna izmjena i dopuna Zakona koji će dokinuti negative efekte liberalizacije taksi usluga. Suglasni su kako zakon nije ispunio cilj smanjenja gužvi, ni povoljniju uslugu korisnicima ni u Splitu ni u Dubrovniku te su naglasili kako su dva grada pod zaštitom UNESCO-a koji su pod enormnim priti­skom taksi vozila. Gradonačelnici će ustrajati na izmjenama i zahtje­vati da se prepoznaju i izdvoje UNESCO-ve zaštićene sre­dine odnosno lokaliteti te da se prema njima drugačije donosi – da se dopusti jedinicama lokalne samouprave da upravo u tim sredinama imaju mogućnost postavlja­nja limita, odnosno samostalnog uvođenja reda u pro­stor. Prijedlog teksta koji će biti upućen Saboru i Vladi RH najavili su za kraj kolovoza.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Započeli radovi na sanaciji Grabovice

Proteklog tjedna započeli su radovi na prvoj fazi sanacije odlaga­lišta komunalnog otpada Grabovica. Radove sukladno ugovoru potpisanom u svibnju izvodi tvrtka G.T. Trade d.o.o. Split, a preko 12 milijuna kuna vri­jedna investicija prvi je preduvjet pot­punog zatvaranja odlagališta do kraja 2020. godine, za što će Grad značajno iskoristiti sredstva Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Gradonačelnik Franković obišao je radove, pritom naglasivši kako je radi budućnosti potrebno adekvatno rije­šiti pitanje odlaganja otpada. Rekao je kako će se komunalni otpad do izgradnje županijskog centra za gos­podarenje otpadom odvoziti na drugu lokaciju te kako je u tijeku ispitivanje najbolje opcije za to, ali se paralelno radi i na osmišljavanju buduće javne namjene saniranog odlagališta.

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 17. srpnja 2019.

Pročitajte još

BALKAN ROADSHOW 2024. Turistička ponuda Dubrovnika predstavljena u Aziji

Dulist

Poznati solarni brend MS2 Energo otvara ured, dostupne su i subvencije

Dulist

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist