GradUrednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata
PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata
Mokošica dobiva 75 novih stupova s LED svjetiljkama

Gradonačelnik Mato Franko­vić potpisao je prošlog tjedna ugo­vor o izvođenju radova rekonstruk­cije javne rasvjete u Mokošici. Radovi koje će izvoditi tvrtka Veritas Esco d.o.o. iz Splita obuhvaćaju nabavku, isporuku i ugradnju rasvjetnih stu­pova te LED svjetiljki s pripadajućim popratnim radovima u naselju Moko­šica i to na predjelu ulica Put na more, Podumane, Ulica na moru i Staro selo. Na predjelu Ulice na moru, Puta na more i ulice Podumane predviđena je ugradnja energetski učinkovite i ekološke javne rasvjete u ukupnoj duljini od oko 1.240 metara, s tim da će u ulici Put na more biti postavljeno devet stupova javne rasvjete visine pet metara, dok će se u ulicama Na moru i Podumane postaviti 35 stupova javne rasvjete visine šest metara. Ugradit će se ukupno 44 cestovne LED svjetiljke. Svi rasvjetni stupovi su namijenjeni za zonu jake bure. Rasporedit će se tako da ne smetaju kolnim i pješačkim pri­lazima izgrađenim kućama i garažama uz cestu, a da se pri tome osigura što ravnomjerniji međusobni razmak. Na drugoj trasi predviđena je energetski učinkovita i ekološka javna rasvjeta svih ulica Starog sela u ukupnoj duljini od oko 1.235 metara. Postavit će se 31 stup javne rasvjete visine pet metara s 33 cestovne LED svjetiljke. Osnovna svrha instalacije cestovne rasvjete je kvalitetno i sigurno odvijanje cestov­nog prometa svih kategorija motornih vozila te pješaka i biciklista.

Vrijednost ove investicije u sustav javne rasvjete Grada Dubrovnika iznosi 360.632,50 kuna s uklju­čenim PDV-om, a rok dovršetka svih radova je 120 kalendarskih dana.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Obnavlja se sportsko igralište na Osojniku

U sklopu aktivnosti investicij­skog održavanja dječjih i sportskih igrališta na području Grada Dubrov­nika u tijeku su radovi obnove i ure­đenja sportskog terena na Osoj­niku. Radovi su započeli koncem listopada, a trenutno traje obnova ograde terena. Nosiva konstrukcija premazat će se pocinčanom bojom, a staro žičano pletivo zamijenit će se novim. Golovi i košarkaška kon­strukcija će se obojati. Paralelno s navedenim radovima provodi se i postavljanje nove ograde u visini od 1,50 metara kod krova te se ugrađuju četiri nova vrata za spremišta ispod tribina. Završetak svih radova plani­ran je ovog tjedna. Radove obnove i uređenja sportskog igrališta na Osoj­niku izvodi tvrtka Tehnogradnja d.o.o. kao ugovorni izvođač, a investicijom vrijednom 125.789,75 kn s PDV-om upravlja nadležni Upravni odjel za komunalne djelatnosti, promet i mje­snu samoupravu.

Ovo ulaganje imat će veliki zna­čaj za djecu i građane s područja Osojnika koji će uskoro dobiti novouređeno mjesto za rekrea­ciju i brojne aktivnosti.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Isplaćene subvencije za podstanarstvo za 226 korisnika

U sklopu mjera Socijalnog programa Grada Dubrov­nika isplaćena su sredstva za subvencije najma stana ostalim socijalnim kategorijama za mjesec listopad. Na račune 226 korisnika isplaćeno je ukupno 285 tisuća kuna. Naime, teme­ljem Odluke o ostvarivanju prava na subvenciju troškova najma stana osobama slabijeg materijalnog statusa, kori­snici mjere ostvaruju mjesečni iznos subvencije od 500 kuna za samce, 700 kuna za dvočlano kućanstvo, 800 kuna za tročlano, odnosno 1500 kuna za četveročlano kućanstvo.Na godišnjoj razini za realizaciju ove mjere iz proračuna Grada Dubrovnika izdvaja se oko tri milijuna kuna.

Osim navedene mjere, Grad Dubrovnik isplaćuje i sub­venciju za podstanarstvo mladim osobama do 35 godina života.

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 24. studenog 2021.

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Darko Tipurić: Hrvatska ne sluša ekonomiste i nema strategiju! Što nakon 2027. kad ostanemo bez bespovratnih sredstava iz EU?

Barbara Đurasović

[FOTO] KORAK DO FINALA Jugaši pobijedili u polufinalu Prvenstva Hrvatske!

Dulist