Urednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

AGLOMERACIJA DUBROVNIK Vodovod započeo radove vodoopskrbe i odvodnje u Malom Zatonu
U Malom Zatonu, na predjelu Soline, provode se radovi Vodovoda Dubrov­nik na gradnji sustava vodoopskrbe i odvodnje za ovo područje, a odvijaju se u sklopu projekta Mokošica-Štikovica- Mali Zaton čija je ukupna vrijednost 44 milijuna kuna.
Ukupno je projektom predviđeno polaganje 510 metara cjevovoda vodo­opskrbe i 795 metara cjevovoda odvod­nje, a do sada je izveden 141 metar vodoopskrbe i 238 metara odvodnje. Slijede zahtjevniji radovi koji će se odvijati pod utjecajem mora. Istovre­meno, HEP će u suradnji s Vodovodom položiti svoje instalacije, nakon pola­ganja cijevi vode i odvodnje. Prije ove dionice radova, u svibnju ove godine završen je dio projekta u Štikovici koja je dobila značajno bolje uvjete vodo­opskrbe te sustav odvodnje otpadnih voda. Naime, projekt vodoopskrbe i odvodnje Mokošica-Štikovica-Mali Zaton jedan je od najvažnijih infra­strukturnih projekata za ovo gradsko područje. Osim završene Štikovice, investicija obuhvaća radove na potezu od crpne stanice Palata 2 do crpne sta­nice i vodospreme Vrbica, u Malom Zatonu te Mokošici.

Projekt Aglomeracija Dubrovnik najveći je infra­strukturni zahvat u vodoopskrbni i kanalizacijski sustav Dubrovnika u njegovoj povijesti.

blank
KOMUNALNA INFRASTRUKTURA Grad Dubrovnik osvijetlio stari put do Bosanke
Upravni odjel za komunalne djelatnosti, promet i mjesnu samo­upravu Grada Dubrovnika dovršio je zahvat izgradnje sustava javne rasvjete na padini Srđa, od naselja Bosanka do državne ceste D8, odnosno do Tra­fostanice Srđ. Rasvjeta je postavljena u dužini od cca 650 metara na putu koji vodi od pothodnika na magistrali sve do Bosanke. Ukupno je provedena izgradnja 21 stupnog mjesta, a kori­štene su svjetiljke najmodernije teh­nologije sa solarnim napajanjem, koje zadovoljavaju sve ekološke i energet­ski učinkovite standarde. Investicija je vrijedna 214.855,00 kuna, a riječ je o prvoj fazi osvjetljenja navedene trase, nakon čega je u planu ugradnja javne rasvjete i na dijelu od pothodnika prema Pločama.

Sukladno prioritetima utvr­đenim Planom razvoja javne rasvjete Grada Dubrovnika za razdoblje 2019.–2021. godine i raspoloživim sredstvima, nastavljaju se provoditi investi­cije u sustav javne rasvjete.


DAR ZA NOVOROĐENO DIJETE 190 tisuća kuna za 39 roditelja, korisnika mjere Grada Dubrovnika
U sklopu mjera socijal­nog programa i demograf­skih mjera Grad Dubrovnik proveo je novu isplatu mjere ‘Dar za novorođeno dijete’, a sredstva u iznosu 190.500,00 kuna isplaćena su za ukupno 39 roditelja – korisnika mjere. Iznos jednokratnih potpora ‘Dara za novorođeno dijete’ u 2019. godini povećan je te one sada iznose 2.500,00 kuna za prvo novorođeno dijete u obite­lji, 3.500,00 kuna za drugo novorođeno dijete i 5.000,00 kuna za treće, dok se za svako daljnje novorođeno dijete u obitelji iznos povećava za 2.500,00 kuna. Dar u iznosu od 10 tisuća kuna ostvaruju i roditelji koji ispunjavaju uvjete, a imaju pri­javljeno prebivalište u povijesnoj jezgri, na Elafitima kao i na području Dubravice, Gromače, Kliševa, Ljupča, Mravinjca, Mrčeva, Osojnika, Šumeta, Knežice, Čajkovice i Petrova sela. Vrijedi podsjetiti i da je navedenim izmjenama Odluke iz 2019. uvedena i nova demografska mjera ‘Stalna godišnja naknada za treće i svako daljnje novorođeno dijete’, a sukladno istoj naknada od 33.600 kuna isplaćuje se u jednakim godišnjim obrocima sve do navršene sedme godine djetetova života.

Na ime mjera iz programa ‘Dar za novorođeno dijete’ iz Proračuna Grada Dubrovnika za 2021. godinu uku­pno je do sada isplaćeno 2.267.700 kuna.

blank
Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 27. listopada 2021

Pročitajte još

PROVELI SMO DAN S POMOĆNIM CVJEĆARIMA Trude se, veseli su i oplemenjuju čovjeka!

Maria Prkut

Kapetan Roberto Stahor s broda AP Revelin brodskom sirenom pozdravio Gospu od Danača i voljeni Grad

Dulist

[FOTO] KAKAV ŠUŠUR ISPRED STUDENTSKOG DOMA Medo Lino, sv. Nikola i Krampus razveselili mališane

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija