Urednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

AGLOMERACIJA DUBROVNIK Vodovod započeo radove vodoopskrbe i odvodnje u Malom Zatonu
U Malom Zatonu, na predjelu Soline, provode se radovi Vodovoda Dubrov­nik na gradnji sustava vodoopskrbe i odvodnje za ovo područje, a odvijaju se u sklopu projekta Mokošica-Štikovica- Mali Zaton čija je ukupna vrijednost 44 milijuna kuna.
Ukupno je projektom predviđeno polaganje 510 metara cjevovoda vodo­opskrbe i 795 metara cjevovoda odvod­nje, a do sada je izveden 141 metar vodoopskrbe i 238 metara odvodnje. Slijede zahtjevniji radovi koji će se odvijati pod utjecajem mora. Istovre­meno, HEP će u suradnji s Vodovodom položiti svoje instalacije, nakon pola­ganja cijevi vode i odvodnje. Prije ove dionice radova, u svibnju ove godine završen je dio projekta u Štikovici koja je dobila značajno bolje uvjete vodo­opskrbe te sustav odvodnje otpadnih voda. Naime, projekt vodoopskrbe i odvodnje Mokošica-Štikovica-Mali Zaton jedan je od najvažnijih infra­strukturnih projekata za ovo gradsko područje. Osim završene Štikovice, investicija obuhvaća radove na potezu od crpne stanice Palata 2 do crpne sta­nice i vodospreme Vrbica, u Malom Zatonu te Mokošici.

Projekt Aglomeracija Dubrovnik najveći je infra­strukturni zahvat u vodoopskrbni i kanalizacijski sustav Dubrovnika u njegovoj povijesti.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata
KOMUNALNA INFRASTRUKTURA Grad Dubrovnik osvijetlio stari put do Bosanke
Upravni odjel za komunalne djelatnosti, promet i mjesnu samo­upravu Grada Dubrovnika dovršio je zahvat izgradnje sustava javne rasvjete na padini Srđa, od naselja Bosanka do državne ceste D8, odnosno do Tra­fostanice Srđ. Rasvjeta je postavljena u dužini od cca 650 metara na putu koji vodi od pothodnika na magistrali sve do Bosanke. Ukupno je provedena izgradnja 21 stupnog mjesta, a kori­štene su svjetiljke najmodernije teh­nologije sa solarnim napajanjem, koje zadovoljavaju sve ekološke i energet­ski učinkovite standarde. Investicija je vrijedna 214.855,00 kuna, a riječ je o prvoj fazi osvjetljenja navedene trase, nakon čega je u planu ugradnja javne rasvjete i na dijelu od pothodnika prema Pločama.

Sukladno prioritetima utvr­đenim Planom razvoja javne rasvjete Grada Dubrovnika za razdoblje 2019.–2021. godine i raspoloživim sredstvima, nastavljaju se provoditi investi­cije u sustav javne rasvjete.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata
DAR ZA NOVOROĐENO DIJETE 190 tisuća kuna za 39 roditelja, korisnika mjere Grada Dubrovnika
U sklopu mjera socijal­nog programa i demograf­skih mjera Grad Dubrovnik proveo je novu isplatu mjere ‘Dar za novorođeno dijete’, a sredstva u iznosu 190.500,00 kuna isplaćena su za ukupno 39 roditelja – korisnika mjere. Iznos jednokratnih potpora ‘Dara za novorođeno dijete’ u 2019. godini povećan je te one sada iznose 2.500,00 kuna za prvo novorođeno dijete u obite­lji, 3.500,00 kuna za drugo novorođeno dijete i 5.000,00 kuna za treće, dok se za svako daljnje novorođeno dijete u obitelji iznos povećava za 2.500,00 kuna. Dar u iznosu od 10 tisuća kuna ostvaruju i roditelji koji ispunjavaju uvjete, a imaju pri­javljeno prebivalište u povijesnoj jezgri, na Elafitima kao i na području Dubravice, Gromače, Kliševa, Ljupča, Mravinjca, Mrčeva, Osojnika, Šumeta, Knežice, Čajkovice i Petrova sela. Vrijedi podsjetiti i da je navedenim izmjenama Odluke iz 2019. uvedena i nova demografska mjera ‘Stalna godišnja naknada za treće i svako daljnje novorođeno dijete’, a sukladno istoj naknada od 33.600 kuna isplaćuje se u jednakim godišnjim obrocima sve do navršene sedme godine djetetova života.

Na ime mjera iz programa ‘Dar za novorođeno dijete’ iz Proračuna Grada Dubrovnika za 2021. godinu uku­pno je do sada isplaćeno 2.267.700 kuna.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata
Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 27. listopada 2021

Pročitajte još

ANDRO VIDAK NAJAVIO SVEČANO OTVORENJE: Neizmjerno sam zahvalan zbog velike podrške dubrovačke javnosti!

Andrea Tomurad

[FOTO/VIDEO] KAKAV UŽAS NA LAPADSKOJ OBALI Marina Frapa poplutala u fekalijama

Dulist

Napustio nas je Nikša Bender, dugogodišnji turistički djelatnik

Dulist