DuList PROMO

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Za energetski učinkovitiji Ciciban i Izviđač 75 posto EU sredstava

U vrtićima Ciciban i Izviđač zapo­čeli su radovi energetske obnove zgrada. Na Cicibanu se demontira krov, nakon čega će se ugraditi solarni kolektori za toplu vodu. Radovi će obuhvatiti i toplinsku izolaciju 903 kvadratna metra s unutarnje i s vanj­ske strane. U vrtiću Izviđač ugradit će se potpuno novi sustav za grijanje i hlađenje pomoću dizalica topline te će se postojeći toplovodni sustav gri­janja zamijeniti elektro kotlovima. U tijeku je toplinska izolacija vanjskih zidova i stropa na novoj zgradi vrtića. Za oba vrtića naručena je nova PVC stolarija s dvostrukim izolacijskim staklom i zaštitom od sunčevog zrače­nja. Dječji vrtići Dubrovnik osigurali su polaznicima vrtića smještaj u drugim objektima za vrijeme trajanja radova, prema prethodnom dogovoru s rodite­ljima. Po završetku obnove znatno će se povećati energetska učinkovitost obje zgrade i smanjiti izdaci za utro­šak energije te podignuti kvaliteta infrastrukture predškolskog odgoja. Za sufinanciranje vrijedne investicije, Grad Dubrovnik je iz EU fondova osi­gurao 75 posto od ukupno prihvatljivih troškova koji iznose 4.163.097,87 kuna.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Vrtić u Mokošici – novi korak prema ispunjenju pedagoških standarda

Mokošica uskoro dobiva novi dječji vrtić na lokaciji Put na more, gdje se u sklopu samostana sv. Vinka završava adaptacija objekta započeta u listopadu prošle godine. Pro­stor će u rujnu primiti četiri nove grupe, tri vrtićke i jednu jasličku. Samostan je ukupne površine 1589 metara kva­dratnih, od čega na samu zgradu otpada 214. Osim glavne zgrade, postoje i dvije pomoćne građevine te veliko dvorište sa zelenilom, ukupne površine preko 1000 metara kvadrat­nih. Jedna od pomoćnih građevina adaptirana je u igrao­nicu sa sanitarnim čvorom za vanjsko igralište površine 80 m2. Završetkom ovih radova, vrijednih nešto manje od tri milijuna kuna, samo u 2019. godini Dječji vrtići Dubrovnik brojat će ukupno 12 novih grupa.

Radove je proteklog tjedna obišao gradonače­nik Mato Franković sa suradnicima, istaknuvši pritom kako je cilj ove gradske uprave uvođenje pedagoških standarda u sve vrtiće, kao i stvaranje uvjeta da se svako dijete po navršenih godinu dana automatski može upisati u vrtić, bez liste čekanja.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dovršeno uređenje Grudske i Pelješke ulice

U Gradskom kotaru Ploče iza Grada završeni su radovi na sanaciji Grud­ske i Pelješke ulice. U ovim pješačkim ulicama koje spa­jaju Zagrebačku ulicu i Gor­nji Kono popravljene su ste­penice i odmorišta u cijeloj širini, što je ulicu učinilo sigurnijom i pristupačni­jom. Ukupno je uređeno oko 600 kvadratnih metara obu­hvata, a vrijednost radova iznosi 220 tisuća kuna s PDV-om.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Novi tuševi na plažama

Aktivnosti na ure­đenjui sanaciji javnih kupališta i plaža Grada Dubrovnika nastavile su se postavljanjem novih tuševa za kupače. U Vrbici, Štiklovici, u Malom Zatonu na Bunici i u Solinama te u Velikom Zatonu na plaži u Solinama, na rivi kod crkve sv. Stjepana i kupalištu na Malom Batu postavljeno je ukupno sedam tuševa, a u planu je i ugradnja na kupalištu u Lozici. Troš­kove vode snosi Grad Dubrovnik.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

 

Pročitajte još

Otkrijte najbolje slot igre u hrvatskim online kasinima

Dulist

Zanimljive činjenice o automatima za igre

Dulist

Nije šala! Od danas u TuttoBene popust 40 posto na sve!

Dulist