GradUrednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata
PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata
Grad Dubrovnik sufinancira nabavu udžbenika

Sukladno odredbama Pravilnika o sufinanciranju nabave udžbenika uče­nicama i učenicima srednjih škola, Grad Dubrovnik će i ove godine sufinanci­rati nabavu udžbenika učenicama i učenicima srednjih škola za školsku godinu 2021./22. Zahtjevi za sufinanci­ranje nabave udžbenika mogu se pod­nijeti Upravnom odjelu za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo zaključno s 31. listopada 2021. Pravo na sufinanciranje mogu ostvariti uče­nice i učenici čija oba roditelja, skrbnik odnosno skrbnici ili jedan roditelj, uko­liko se radi o jednoroditeljskoj obitelji, imaju prebivalište na području Grada Dubrovnika najmanje šest mjeseci od dana podnošenja zahtjeva te koji poha­đaju kao redoviti učenici jednu od sred­njih škola na području Republike Hrvat­ske. Nabava udžbenika sufinancira se u iznosu do 1.000,00 kuna uz predočenje originalnog računa za kupnju školskih udžbenika te dokumentacije navedene u zahtjevu za ostvarivanje prava na sufi­nanciranje udžbenika.

Grad Dubrovnik među rijetkim je gradovima u Republici Hrvatskoj koji je uveo program sufinanciranja udžbenika za srednje škole.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Predstavnici Grada Dubrovnika u Milanu

Nakon otvorenja izložbe ‘MarinDržić – hrvatski Shakespeare: iz riznice europske i književne kul­turne baštine’ koja se održala u Naci­onalnoj knjižnici Braidense prošloga tjedna u Milanu, predstavnici Grada Dubrovnika predvođeni zamjeni­com gradonačelnika Jelkom Tepšić u pratnji generalnog konzula Republike Hrvatske u Milanu Stjepana Ribića i predsjednika Gradskog vijeća Milana Lambertoa Bertolea, obišli su Park pravednika koji se nalazi u Parku Monte Stella u Milanu. Park praved­nika otvoren je 2009. godine u čast žena i muškaraca koji su na različite načine pomagali žrtvama progona, braneći ljudska prava, čuvajući dosto­janstvo čovjeka u svim oblicima uni­štavanja te svjedočeći istinu u vezi s počinjenim zločinima protiv čovječ­nosti. Predsjednik Gradskog vijeća Milana Bertole u ovoj je prilici zahva­lio predstavnicima Grada Dubrovnika na posjetu parku koji je milanskoj gradskoj upravi od velike važnosti i koji je uz povijesnu i kulturološku vrijednost mjesto susreta svih genera­cija stanovnika Milana, posebno djece i studenata koji na tom mjestu uče o važnosti ljudskih prava i zalaganju za slobodu svakog pojedinca.

Mreža parkova pravednika rasprostranjena je diljem svi­jeta, a zaklada Gariwo – Gardens of the Righteous Worldwide glavni je cilj podizati svje­snost o pravednicima obrazu­jući mlade naraštaje o osobnoj odgovornosti.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Gradonačelnik na otvorenju prvog STREET ART PARKA

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić proteklog su vikenda nazočili manifestaciji ‘Ljeto u Gružu’ u Parku Luja Šoletića povodom otvorenja prvog STREET ART PARKA. Prvi STREET ART PARK objedinio je čitav niz slikarskih radova i izrađe­nih skluptura akademskih umjetnika. Projekt je to zamišljen kao urbana platforma za suvremenu umjetnost koji ima za cilj oživiti i tranformirati Gruž kao jedno od ključnih središta Dubrovnika i to kroz kulturu, umjetnost i kreativnost.
— Projekt STREET ART PAR Kuistinu je sjajna ideja akadem­skih umjetnika i oni će ovim projektom ostaviti trajni pečat tu u Gružu. Grad Dubrovnik zasigurno će nastavit pratiti i podr­žavati ovakve iznimno korisne manifestacije koje potiču razvoj Gruža kao jednog moderno – urbanog središta. Gruž je zaista jedan lijepi kut našeg grada i perspektiva za nadolazeća vre­mena postoji. Osim što je iznimno važan tranzitni dio grada, ima potencijala i već jest mjesto koje dodatno obogaćuje turi­stičku ponudu Dubrovnika – naglasio je gradonačelnik.

Program manifestacije ‘Ljeto u Gružu’ trajat će tri mjeseca, točnije do 12. rujna 2021. godine.

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 28. kolovoza 2021.

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Darko Tipurić: Hrvatska ne sluša ekonomiste i nema strategiju! Što nakon 2027. kad ostanemo bez bespovratnih sredstava iz EU?

Barbara Đurasović

[FOTO] KORAK DO FINALA Jugaši pobijedili u polufinalu Prvenstva Hrvatske!

Dulist