Grad

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Grad Dubrovnik sufinancira nabavu udžbenika

Sukladno odredbama Pravilnika o sufinanciranju nabave udžbenika uče­nicama i učenicima srednjih škola, Grad Dubrovnik će i ove godine sufinanci­rati nabavu udžbenika učenicama i učenicima srednjih škola za školsku godinu 2021./22. Zahtjevi za sufinanci­ranje nabave udžbenika mogu se pod­nijeti Upravnom odjelu za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo zaključno s 31. listopada 2021. Pravo na sufinanciranje mogu ostvariti uče­nice i učenici čija oba roditelja, skrbnik odnosno skrbnici ili jedan roditelj, uko­liko se radi o jednoroditeljskoj obitelji, imaju prebivalište na području Grada Dubrovnika najmanje šest mjeseci od dana podnošenja zahtjeva te koji poha­đaju kao redoviti učenici jednu od sred­njih škola na području Republike Hrvat­ske. Nabava udžbenika sufinancira se u iznosu do 1.000,00 kuna uz predočenje originalnog računa za kupnju školskih udžbenika te dokumentacije navedene u zahtjevu za ostvarivanje prava na sufi­nanciranje udžbenika.

Grad Dubrovnik među rijetkim je gradovima u Republici Hrvatskoj koji je uveo program sufinanciranja udžbenika za srednje škole.

Predstavnici Grada Dubrovnika u Milanu

Nakon otvorenja izložbe ‘MarinDržić – hrvatski Shakespeare: iz riznice europske i književne kul­turne baštine’ koja se održala u Naci­onalnoj knjižnici Braidense prošloga tjedna u Milanu, predstavnici Grada Dubrovnika predvođeni zamjeni­com gradonačelnika Jelkom Tepšić u pratnji generalnog konzula Republike Hrvatske u Milanu Stjepana Ribića i predsjednika Gradskog vijeća Milana Lambertoa Bertolea, obišli su Park pravednika koji se nalazi u Parku Monte Stella u Milanu. Park praved­nika otvoren je 2009. godine u čast žena i muškaraca koji su na različite načine pomagali žrtvama progona, braneći ljudska prava, čuvajući dosto­janstvo čovjeka u svim oblicima uni­štavanja te svjedočeći istinu u vezi s počinjenim zločinima protiv čovječ­nosti. Predsjednik Gradskog vijeća Milana Bertole u ovoj je prilici zahva­lio predstavnicima Grada Dubrovnika na posjetu parku koji je milanskoj gradskoj upravi od velike važnosti i koji je uz povijesnu i kulturološku vrijednost mjesto susreta svih genera­cija stanovnika Milana, posebno djece i studenata koji na tom mjestu uče o važnosti ljudskih prava i zalaganju za slobodu svakog pojedinca.

Mreža parkova pravednika rasprostranjena je diljem svi­jeta, a zaklada Gariwo – Gardens of the Righteous Worldwide glavni je cilj podizati svje­snost o pravednicima obrazu­jući mlade naraštaje o osobnoj odgovornosti.

blank

Gradonačelnik na otvorenju prvog STREET ART PARKA

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić proteklog su vikenda nazočili manifestaciji ‘Ljeto u Gružu’ u Parku Luja Šoletića povodom otvorenja prvog STREET ART PARKA. Prvi STREET ART PARK objedinio je čitav niz slikarskih radova i izrađe­nih skluptura akademskih umjetnika. Projekt je to zamišljen kao urbana platforma za suvremenu umjetnost koji ima za cilj oživiti i tranformirati Gruž kao jedno od ključnih središta Dubrovnika i to kroz kulturu, umjetnost i kreativnost.
— Projekt STREET ART PAR Kuistinu je sjajna ideja akadem­skih umjetnika i oni će ovim projektom ostaviti trajni pečat tu u Gružu. Grad Dubrovnik zasigurno će nastavit pratiti i podr­žavati ovakve iznimno korisne manifestacije koje potiču razvoj Gruža kao jednog moderno – urbanog središta. Gruž je zaista jedan lijepi kut našeg grada i perspektiva za nadolazeća vre­mena postoji. Osim što je iznimno važan tranzitni dio grada, ima potencijala i već jest mjesto koje dodatno obogaćuje turi­stičku ponudu Dubrovnika – naglasio je gradonačelnik.

Program manifestacije ‘Ljeto u Gružu’ trajat će tri mjeseca, točnije do 12. rujna 2021. godine.

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 28. kolovoza 2021.

Pročitajte još

ORGANIZATORI NEM-a O GABRIELLE UNION ‘Nismo imali saznanja o incidentu, i nas je informacija iznenadila’

Dulist

Grad osigurao isplatu subvencija troškova stanovanja za 229 korisnika

Dulist

JAVNE POVRŠINE GRAĐANIMA Uklanjaju se rampe i stupići s Babinog kuka!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija