Grad

Na Sveučilište u Dubrovniku upisano 217 studenata, najveći interes za studij hotelijerstva

Završen je postupak upisa u I. godinu preddiplomskih studija za akademsku 2021./2022. godinu u prvom roku na Sveučilište u Dubrovniku. Ukupno je upisano 217 studenata, ‘što je na razini prošle, iznimno uspješne akademske godine, unatoč pandemiji koronavirusa’, ističu sa sveučilišta.
Najveći je interes za stručni studij Hotelijerstvo, restoraterstvo i gastronomija, a dobro su popunjeni i studij Konzervacija – restauracija te Sestrinstvo. Nastavio se i tradicionalno, kako kažu, dobar interes za upis na studij Mediji i kultura društva te na pomorske studije – studije Nautika i Brodostrojarstvo.
-Unatoč izazovima koje je cjelokupnom sustavu visokog obrazovanja u Hrvatskoj i svijetu donijela pandemija koronavirusa, dobri upisni rezultati na prvom roku potvrda su uspješne protekle akademske godine i zalog nastavku takvog trenda. Otvaranje Studentskog doma novi je zamah razvoju Sveučilišta jer se rješavanjem pitanja smještaja i prehrane uvelike olakšalo studiranje u Dubrovniku. Prednosti studiranja upravo ovdje rad su u malim skupinama studenata, dobra opremljenost zgrada, izvrstan omjer studenata i nastavnika, a što potvrđuju brojni uspjesi poput uvrštavanja na svjetske ljestvice rangiranja sveučilišta RUR – Round University Ranking, QS World University Rankings i U-Multirank. Radujemo se i svim studentima koji će se upisati na Sveučilište u Dubrovniku u drugom (rujanskom) upisnom roku – govore iz sveučilišta.

Pročitajte još

31 GODINU POSLIJE Herojstvom i žrtvom branitelja Grad je ispisao najsvjetlije stranice svoje povijesti

Varina Jurica Turk

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

‘DA SE NE ZABORAVI’ Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća sutra odajmo počast poginulima u Domovinskom ratu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija