GradUrednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata
PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata
Gradonačelnik sudjelovao na panelu ‘Mladi i budućnost održivog turizma’

Panel rasprava pod nazivom ‘Mladi i budućnost održivog turizma’ održana je danas u Lazaretima, u sklopu Konferencije o budućnosti Europe. Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković uvodno je pozdravio sudionike, a sudjelovao je i u raspravi posebno se osvrnuvši na masovni turizam, utjecaj virusa COVID-19 na turistička kretanja u Gradu, kao i oporavku od koronakrize.

—Održivost turizma je ključ ne samo za Grad Dubrovnik nego za brojne gradove koji predstavljaju svjetske atrakcije. Kada dođe do gospodarskog oporavka, a doći će u doglednom vremenu, gradovi će se suočiti s istim problemima a to je problem prekomjernog broja gostiju u destinaciji i tzv. masovnim turizmom. Počeli smo s brojnim programima kako to izbjeći i nastavljamo do alata koji su nam potrebni kako bismo došli do održivosti. Grubo je reći, ali pandemija nam je dala priliku za jedan ‘reset’ i vjerujem da ćemo u budućnosti upravo višom razinom održivosti doći do povećanja kvalitete usluge – poručio je gradonačelnik. Ovom prigodom iskoristio je priliku da istakne kako postoji alat za oporavak turizma – a to je cijepljenje te je pozvao sve da se cijepe protiv virusa COVID-19. Konferencija o budućnosti Europe niz je rasprava koje vode građani, a omogućit će ljudima iz cijele Europe da podijele svoje ideje i doprinesu oblikovanju naše zajedničke budućnosti. Riječ je o velikom paneuropskom demokratskom projektu bliskom građanima i novom javnom forumu za otvorenu, uključivu i transparentnu raspravu s građanima o nizu prioriteta i izazova.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Gradonačelnik s predsjednikom sindikata SSKH Baldom Kovačevićem

Gradonačelnik Mato Franković sastao se s novoizabranim predsjednikom Samostalnog sindikata radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima Hrvatske (SSKH) Baldom Kovačevićem te sindikalnim predstavnicima u komunalnim društvima; Libertasu, Boninovu, Vrtlaru, Sanitatu, Vodovodu i Čistoći. Na sastanku se najviše razgovaralo o novoj, nacionalnoj, inicijativi SSKH-a za izradom općeg kolektivnog ugovora za sva komunalna društva u vlasništvu jedinica lokalne samouprave, a kojim bi se definirali i uskladili određeni temelji uvjeti poput iznosa najniže plaće, najnižeg iznosa regresa ili drugih prigodnih nagrada poput božićnice ili dara za djecu, čime bi se, smatra Kovačević, postigao socijalni mir u ovim djelatnostima. Gradonačelnik je takvu inicijativu pozdravio, a o detaljima će se nastaviti razgovarati nakon što Samostalni sindikat izradi i dostavi nacrt takvog ugovora koji će uputiti svim gradovima i općinama u Hrvatskoj.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Iz CLIA-e stigla zahvala gradonačelniku na angažmanu u pokretanju tržišta kružnih putovanja

Predsjednica i direktorica međunarodnog udruženja Cruise Lines International Association (CLIA) Kelly Craighead uputila je gradonačelniku Matu Frankoviću čestitku na njegovom reizboru za gradonačelnika Grada Dubrovnika. ‘Pandemija koronavirusa svima je donijela neke nove izazove, ali me veseli što smo i u ovom vremenu nastavili našu suradnju zbog čega sam sigurna da ćemo uskoro moći intenzivirati zajedničke napore u odgovornom i održivom upravljanju turizmom u destinaciji’, navodi predsjednica i direktorica CLIA-e ističući kako održivost ostaje visoko u programu rada CLIA-e. ‘Uistinu smo zadovoljni što smo uspjeli ponovno pokrenuti operacije diljem svijeta, uključujući i Dubrovnik’, piše dalje uz zahvalu na angažmanu koji su gradonačelnik Franković i njegov tim imali u ponovnom pokretanju poslovanja cruise tvrtki u Hrvatskoj, a koje je rezultat ukidanja zabrane uplovljavanja putničkim brodovima na međunarodnim kružnim putovanjima u hrvatske luke i to upravo zahvaljujući inicijativi gradonačelnika.

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 30. lipnja 2021.

Pročitajte još

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist

ZABAVA, AKCIJA, DRAMA Novi kino tjedan donosi…

Dulist