Grad

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

ZA GRAĐANE DUBROVNIKA 300 komunalnih vezova u narednih 30 mjeseci
Na sastanku održanom s predstav­nicima građana, a vezano za proble­matiku komunalnih vezova u Gradu Dubrovniku, gradonačelnik Mato Fran­ković rekao je kako će Grad Dubrovnik u nadolazećem razdoblju riješiti dva projekta komunalnih vezova Grada Dubrovnika. Prvo će se na dijelu od lučice Batala do Marine Frapa, a u sklopu radova projekta Lapadska obala, izgraditi komunalni vezovi za građane koje će financirati Grad Dubrovnik. Nadalje, Grad Dubrovnik će u surad­nji sa Županijskom lučkom upravom, na osnovu izrađenog idejnog rješenja lučice Mokošica, financirati izradu glavnog projekta, a potom će financirati izgradnju cjelokupnog projekta prema kojem bi se na tom području dobilo 200 novih vezova za naše sugrađane.

Navedena dva projekta realizirat će se sukladno dogovorenoj dinamici u narednih 30 mjeseci.
blank
PROJEKT ‘THE DUBROVNIK DIGITAL NOMAD-IN-RESIDENCE’ Održana završna konferencija u Lazaretima
Završna konferencija projekta ‘The Dubrovnik digital nomad-in-residence’ održana je proteklog vikenda u Lazare­tima. Prezentirani su rezultati rada četiri kreativne radionice, na kojima su uz digitalne nomade sudjelovali i predstavnici Grada Dubrovnika i Turističke zajednice grada Dubrovnika te građani. Cilj ovih radionica bio je donijeti zajedničke prepo­ruke za kreiranje boljeg okruženja za digitalne nomade koji će boraviti u Dubrovniku. Gradonačelnik Mato Franković u ovoj je prigodi istaknuo kako je boravak digitalnih nomada zna­čajno pridonio promociji Grada u svijetu, nadodavši kako su upravo oni ti koji šalju jasnu poruku u svijet svim kolegama da posjete Dubrovnik i da upravo Dubrovnik bude njihovo mjesto za razvoj kreativnih ideja te da svojim praktičnim iskustvima i znanjima doprinesu dubrovačkom gospodarstvu. Također, gradonačelnik Franković na konferenciji u Lazaretima najavio je kako će Dubrovnik uskoro dobiti kuću za digitalne nomade, koja će poslužiti za razmjenu informacija, pronalazak radnog mjesta, ali i doprinijeti u stvaranju novih ideja i proizvoda koji će imati izniman značaj u globalnoj promociji destinacije.

Digitalni nomadi koji su u Dubrovniku boravili mje­sec dana kroz različite su se aktivnosti, radionice i izlete upoznali s načinom života lokalnog stanov­ništva i kulturnim sadržajima.
blank
SJEDNICA TURISTIČKOG VIJEĆA TZ-A GRADA DUBROVNIKA Sve veći broj međunarodnih letova jamči oporavak turizma
Na održanoj 8. sjednici Turistič­kog vijeća Turističke zajednice Grada Dubrovnika, predsjednik Turističkog vijeća, gradonačelnik Mato Franković izvijestio je o svim uspjesima u pret­hodnom razdoblju, a vezano za reakti­vaciju avio prometa prema Zračnoj luci Dubrovnik, kao i vezano za zdravstveno stanje na području grada. ‘Započeo je turistički oporavak u gradu. Posebno smo ponosni na činjenicu da ćemo ove godine realizirati čak dvije direktne linije iz SAD-a prema Dubrovniku, koje će osam puta tjedno povezivati grad. Nakon 10 godina se direktnom linijom spaja Moskva s Dubrovniku. Također, nakon 32 godine KLM Airlines uvodi svakodnevnu direktnu liniju Amster­dam-Dubrovnik’ naglasio je gradona­čelnik Franković. Ujedno ovom je prili­kom gradonačelnik Franković istaknuo kako se svakim danom cijepi sve više građana Grada, osobito turističkih dje­latnika, što je iznimno važno za sigur­nost građana, ali i gostiju koji će bora­viti u Dubrovniku.

Dubrovnik je povezan s osam direktnih međunarodnih letova i vidljiv je porast broja gostiju i posjetitelja.
blank

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 26. svibnja 2021

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

NOVI DIREKTOR MARINKO BENIĆ Neće biti bazena, ali plaža u Uvali će postati atrakcija

Andrea Falkoni Račić

[FOTO/VIDEO] PJESMA, SKANDIRANJE, BAKLJE… Bili učinili đir Stradunom, Porporela gorila

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija