GradUrednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

ZA GRAĐANE DUBROVNIKA 300 komunalnih vezova u narednih 30 mjeseci
Na sastanku održanom s predstav­nicima građana, a vezano za proble­matiku komunalnih vezova u Gradu Dubrovniku, gradonačelnik Mato Fran­ković rekao je kako će Grad Dubrovnik u nadolazećem razdoblju riješiti dva projekta komunalnih vezova Grada Dubrovnika. Prvo će se na dijelu od lučice Batala do Marine Frapa, a u sklopu radova projekta Lapadska obala, izgraditi komunalni vezovi za građane koje će financirati Grad Dubrovnik. Nadalje, Grad Dubrovnik će u surad­nji sa Županijskom lučkom upravom, na osnovu izrađenog idejnog rješenja lučice Mokošica, financirati izradu glavnog projekta, a potom će financirati izgradnju cjelokupnog projekta prema kojem bi se na tom području dobilo 200 novih vezova za naše sugrađane.

Navedena dva projekta realizirat će se sukladno dogovorenoj dinamici u narednih 30 mjeseci.
PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata
PROJEKT ‘THE DUBROVNIK DIGITAL NOMAD-IN-RESIDENCE’ Održana završna konferencija u Lazaretima
Završna konferencija projekta ‘The Dubrovnik digital nomad-in-residence’ održana je proteklog vikenda u Lazare­tima. Prezentirani su rezultati rada četiri kreativne radionice, na kojima su uz digitalne nomade sudjelovali i predstavnici Grada Dubrovnika i Turističke zajednice grada Dubrovnika te građani. Cilj ovih radionica bio je donijeti zajedničke prepo­ruke za kreiranje boljeg okruženja za digitalne nomade koji će boraviti u Dubrovniku. Gradonačelnik Mato Franković u ovoj je prigodi istaknuo kako je boravak digitalnih nomada zna­čajno pridonio promociji Grada u svijetu, nadodavši kako su upravo oni ti koji šalju jasnu poruku u svijet svim kolegama da posjete Dubrovnik i da upravo Dubrovnik bude njihovo mjesto za razvoj kreativnih ideja te da svojim praktičnim iskustvima i znanjima doprinesu dubrovačkom gospodarstvu. Također, gradonačelnik Franković na konferenciji u Lazaretima najavio je kako će Dubrovnik uskoro dobiti kuću za digitalne nomade, koja će poslužiti za razmjenu informacija, pronalazak radnog mjesta, ali i doprinijeti u stvaranju novih ideja i proizvoda koji će imati izniman značaj u globalnoj promociji destinacije.

Digitalni nomadi koji su u Dubrovniku boravili mje­sec dana kroz različite su se aktivnosti, radionice i izlete upoznali s načinom života lokalnog stanov­ništva i kulturnim sadržajima.
PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata
SJEDNICA TURISTIČKOG VIJEĆA TZ-A GRADA DUBROVNIKA Sve veći broj međunarodnih letova jamči oporavak turizma
Na održanoj 8. sjednici Turistič­kog vijeća Turističke zajednice Grada Dubrovnika, predsjednik Turističkog vijeća, gradonačelnik Mato Franković izvijestio je o svim uspjesima u pret­hodnom razdoblju, a vezano za reakti­vaciju avio prometa prema Zračnoj luci Dubrovnik, kao i vezano za zdravstveno stanje na području grada. ‘Započeo je turistički oporavak u gradu. Posebno smo ponosni na činjenicu da ćemo ove godine realizirati čak dvije direktne linije iz SAD-a prema Dubrovniku, koje će osam puta tjedno povezivati grad. Nakon 10 godina se direktnom linijom spaja Moskva s Dubrovniku. Također, nakon 32 godine KLM Airlines uvodi svakodnevnu direktnu liniju Amster­dam-Dubrovnik’ naglasio je gradona­čelnik Franković. Ujedno ovom je prili­kom gradonačelnik Franković istaknuo kako se svakim danom cijepi sve više građana Grada, osobito turističkih dje­latnika, što je iznimno važno za sigur­nost građana, ali i gostiju koji će bora­viti u Dubrovniku.

Dubrovnik je povezan s osam direktnih međunarodnih letova i vidljiv je porast broja gostiju i posjetitelja.
PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 26. svibnja 2021

Pročitajte još

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist