GradUrednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Odbijene žalbe Lagune trade

Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Republike Hrvatske odbilo je obje žalbe trgovačkog društva Lagune trade d.o.o. te potvrdilo ispravnost izdanih građevinskih dozvola za rekonstrukciju i proširenje Lapadske obale. Navedeno ministarstvo odbilo je obje žalbe trgovačkog društva Laguna trade za priznavanjem svojstva stranke u postupku izdavanja građevinske dozvole za rekonstrukciju Lapadske obale u III. i IV. fazi izgradnje, dok se drugim rješenjem odbija žalba istog društva izjavljena protiv same građevinske dozvole. Ministarstvo je, naime, navedenim rješenjem utvrdilo da je Grad Dubrovnik ispravno postupio kada je odbacio žalbu navedenog trgovačkog društva kao žalbu izjavljenu od strane neovlaštene osobe. Pregledom dokumentacije utvrđeno je da društvo Laguna trade kao koncesionar nije vlasnik niti nositelj stvarnih prava na nekretninama za koje se izdaje građevinska dozvola ni nositelj drugih stvarnih prava na tim nekretninama te da isti stoga nema svojstvo stranke u predmetnom postupku izdavanja građevinske dozvole. Utvrđeno je i da žaljitelj tijekom postupka, a niti uz žalbu, nije dostavio dokaz na temelju kojeg bi dokazao suprotno.

Ovim rješenjima nadležnog ministarstva potvrđena je ispravnost izdanih akata građenja Grada Dubrovnika u projektu koji osigurava najveće ulaganje u prometnu infrastrukturu u posljednjih pedeset godina.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Deset digitalnih nomada iz cijeloga svijeta stižu u Grad

Deset digitalnih nomada iz različitih dijelova svijeta odabrano je da provedu besplatno mjesec dana u Gradu Dubrovniku, detaljno istražuju destinaciju i svojim iskustvom pomognu doprinijeti stvaranju boljeg ozračja za buduće nomade koji će za svoje mjesto rada odabrati Dubrovnik – istaknuto je na konferenciji za medije održanoj u Lazaretima na temu realizacije projekta ‘The Dubrovnik digital nomad-in-residence’. Riječ je o zajedničkom projektu Grada Dubrovnika i Turističke zajednice grada Dubrovnika, u suradnji s Total Croatia News i Saltwater Nomads. Zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić na održanoj konferenciji istaknula je kako je gradska uprava usmjerena na promjenu turističkog proizvoda i kreiranju jednog sadržaja koi je namijenjen različitim interesnim skupinama. ‘Naš Grad zaista može ponuditi jedan izniman stil života koji je i mediteranski, ali koji je na kraju ipak samo dubrovački’, naglasila je zamjenica Tepšić, zahvalivši pritom svim suradnicima u projektu te je zaključno kazala kako će svi digitalni nomadi koji dolaze u Dubrovnik 23. travnja 2021. godine biti uključeni u kulturne programe te upoznavanje grada i okolice.

Dolazak digitalnih nomada iz različitih branši (od poduzetništva, ekonomije, produkcije, marketinga i medija) iznimno će utjecati na još bolju i kvalitetniju globalnu promociju Dubrovnika, ali i Hrvatske.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Uređeno i opremljeno igralište dječjeg vrtića Pčelica

U sklopu EUprojekta ‘Grad ZAdjecu’ usmjerenog prema poboljšanju usluga i uvjeta za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja na području grada Dubrovnika nabavljena je oprema za igralište Dječjeg vrtića Pčelica u Novoj Mokošici. Ukupne vrijednosti 273.743,75 kuna, oprema za igralište je financirana sredstvima iz Europskog socijalnog fonda, dok je nabavu, dopremu i montažu sprava za igru te prateće opreme izvela tvrtka KOVA d.o.o. iz Velike Gorice. Dječje igralište ‘Pčelice’ obogaćeno je nizom novih sprava poput pješčanika, mostića, kombiniranih setova s kućicama, ljuljačkom, penjalicom i toboganima, kućicom s didaktičkim panoima te nogometni gol s mrežicom. Postavljena je među ostalim i gumena antistresna podna obloga te druga komunalna i urbana oprema poput žičane ograde, klupica i stola. Sve postavljene sprave udovoljavaju propisanim standardima kvalitete, dječje sigurnosti i standardu zaštite okoliša.

Projekt ‘Grad ZA djecu’ osim opremanja dječjih vrtića na području Grada, uključuje i brojne edukacije usmjerene ka jačanju stručnih kompetencija odgojitelja.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata
Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 14. travnja 2021.

Pročitajte još

[FOTO/VIDEO] KAKAV UŽAS NA LAPADSKOJ OBALI Marina Frapa poplutala u fekalijama

Dulist

Napustio nas je Nikša Bender, dugogodišnji turistički djelatnik

Dulist

OSMI DU MOTION Za vikend je grad u pokretu, stižu trkači iz 50 zemalja svijeta

Dulist